image
 |  0 20 Травня 2018 | 07:40

Черговий обман Порошенка: Україні немає кого відкликати зі статутних органів СНД

У Співдружності незалежних держав висловили здивування указом президента України Петра Порошенка про відкликання українських представників зі статутних органів СНД.
Про це 19 травня 2018 року повідомляє сайт «Радіо Свобода».
Як заявив керівник прес-служби СН Володимир Ніканоров, Україна й раніше виступала з деякими заявами, що, за його словами, лишалися без наслідків.
Як сказав він російському агентству «РІА Новості», варто запитати українську сторону, «кого персонально вони відкликали цього разу».
Річ у тім, що в апараті виконкому (СНД) зараз немає працівників від України… Раніше, до 2014 року, у виконкомі представники України обіймали досить високі посади: заступник голови, директор департаменту, заступник директора департаменту. Це серйозні були посади. Але 2014 року вони (Україна) попередніх відкликали, а нових не призначили, – заявив Ніканоров.

Раніше 19 травня Петро Порошенко, як повідомила його прес-служба, підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів СНД. При цьому сам президент, перебуваючи Вінниці з нагоди українського святкування Дня Європи, заявив:
Сьогодні ми зробили все можливе, щоб перетнути рубікон, повертаючись до Європейського союзу. Сьогодні я підписав відповідний Указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД.

Читайте також: Україна відкликає своїх представників із усіх статутних органів СНД

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити