image
 |  0 20 Травня 2018 | 15:43

Польський ІНП запросив Україну до участі в дослідженні у Грушовичах

Це дослідження польського ІНП, що відбудеться 24-25 травня, покликане з’ясувати, чи на місці знесеного пам’ятника поховано вояків УПА.
Про це 20 травня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Українці отримали від польського Інституту національної пам’яті запрошення до участі в дослідницьких працях на цвинтарі в Грушовичах.
Про це повідомив український віце-прем’єр Павло Розенко.
Торік у Грушовичах було демонтовано нелегальний пам’ятник УПА.
Це дослідження польського ІНП, що відбудеться 24-25 травня, покликане з’ясувати, чи на місці знесеного пам’ятника поховано вояків Української повстанської армії.
Декілька днів тому відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам'яті Святослав Шеремета розкритикував план проведення цього дослідження через відсутність запрошення української сторони взяти в ньому участь. Однак, таке запрошення вже надійшло, - повідомив польським ЗМІ у Києві віце-прем’єр України Павло Розенко.

Він зазначив, що українці отримали відповідне запрошення від польського ІНП, і вже на нього відповіли, надсилаючи перелік осіб, щодо яких хотіли б, аби ті взяли участь у дослідженні.
Після знесення 2017 року пам’ятника в Грушовичах український ІНП заборонив проведення ексгумації та встановлення пам’ятників польських жертв на території України. Ці питання є предметом переговорів міжнародної комісії під керівництвом польського віце-прем’єра Пйотра Ґлінського та українського віце-прем’єра Павла Розенка.
Остання зустріч комісії відбулася в лютому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити