image
 |  2 20 Травня 2018 | 17:12

Волинський регіон - серед тих, які втрачають можливості фінансування Євросоюзом, - дослідження

Прикордонні регіони України втрачають фінансування з європейських програм транскордонного та територіального співробітництва через незацікавленість місцевої влади.
Про це 20 травня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
До таких висновків дійшли експерти асоціації регіональних аналітичних центрів в дослідженні «Синергія програм транскордонного співробітництва та стратегій регіонального розвитку в Україні - вікно можливостей для прикордонних областей», - повідомляє кореспондент Укрінформу.
Прикордонні регіони мають додаткові можливості для підвищення соціально-економічного рівня життя населення завдяки використанню фінансової підтримки з програм ЄС. Однак 11 прикордонних областей втрачають ці можливості, зокрема через те, що не розглядають транскордонне співробітництво як інструмент місцевого розвитку, - сказав керівник ГО «Центр транскордонного співробітництва» Юрій Вдовенко.

Він зауважив, що жодна з досліджених 11 областей, за винятком Львівської, не має конкретизованих механізмів фінансування проектів за рахунок коштів програм транскордонного та територіального співробітництва. Це пов'язано з браком досвіду у місцевої влади.
Експерт зауважив, що програми ЄС дозволяють при залученні порівняно невеликої частки власних коштів отримати доступ до значних зовнішніх фінансових ресурсів ЄС. Однак у більшості областей ця можливість залишається практично невикористаною.
Водночас Вдовенко зауважив, що Львівська та Вінницька області активно співпрацюють з програмами транскордонного співробітництва. Незадовільний рівень продемонстрували Чернігівська, Київська та Рівненська області, тобто ті регіони, які були вперше включені до програм транскордонного та територіального співробітництва.
Дослідження у рамках проекту «Синергія програм транскордонного співробітництва та стратегій регіонального розвитку в Україні - вікно можливостей для прикордонних областей» провів Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень у період з 30.05.2017 до 18.05.2018.
Проект профінансував Європейській Союз та Міжнародний фонд «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».
Мета проекту: підвищити ефективність здійснення регіональної політики та транскордонного співробітництва в прикордонних регіонах України - Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій та Одеській областях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити