image
 |  0 22 Травня 2018 | 07:12

В урочищі Прощаниця на Іваничівщині розпочинаються заходи з вшанування Героїв

Іваничівська районна рада запрошує волинян прийти і вшанувати Героїв під час традиційних урочистостей в урочищі Прощаниця Іваничівського району Волині – поблизу сіл Милятин і Завидів.
Про це «ВолиньUA» повідомив голова районної ради Андрій Бадзюнь.
Урочистості розпочнуться сьогодні, 22 травня 2018 року, о 13:00 годині. В урочищі відбудуться поминальна панахида та мітинг-реквієм.
Нагадаємо, що традиційні урочистості в урочищі «Прощаниця» відбуваються з початку 90-х років минулого століття.
Урочище Прощаниця – лісовий масив на території нинішнього Іваничівського району між селами Завидів і Милятин.  Назва урочища походить від слів «прощання», «прощення», «примирення». Вже зо два десятки років воно стало культовим місцем для людей, які називають себе націоналістами, патріотами.
Урочище має власну історію: ще за часів козаччини, як свідчать перекази, тут благословляли у козацьке військо місцевих мешканців, тут клялися на вірність Україні січові стрільці, тут же відбувалася присяга вояків УПА.
У роки Другої світової війни у Завидівському лісі базувалися відділи УПА.
Влітку 1943 фашисти провели каральну акцію, внаслідок якої загинуло чимало людей. Серед них 47 вояків з куреня «Мирона». Вони загинули в жорстокому бою з нацистами і похоронені в урочищі «Прощаниця».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити