image
 |  2 29 Травня 2018 | 16:00

Морозиво подають з бобами та овочами - смаколики від кулінарної столиці

Куала-Лумпур – це місто унікального поєднання культур, мов та релігій. Часто його називають "паруючим котлем", де різні традиції співіснують та сприймаються відкрито й без ворожнечі. В Куала-Лумпурі живе 45% малазійців, 43% китайців та 10% індійців.
"У Куала-Лумпурі існує традиція "відкритих дверей. На святкування родина зазвичай готує тонни їжі і запрошує усіх бажаючих приєднатися. Загалом, приходять друзі та рідня, але вхід відкритий для кожного", - розповідає сайту Live Less Ordinary Сюзання Чмилевська. Вона переїхала з Польщі в Малайзію 2012 року.


Не тільки у переносному, а й у прямому сенсі Куала-Лумпур виступає "паруючим котлом", як вважають приїжджі.
"Їжа – це завжди найшвидший шлях дослідити культуру країни, в яку потрапив, - вважає Джеф Рамзі, мішленівський кухар з ресторану Бебе, що в Куала-Лумпурі. – Їжа в Куала-Лумпурі має свій особливий смак, який не можна знайти в іншому місці."


Раз на тиждень у місті проводяться нічні базари. На них збираються не тільки місцеві, а й туристи, які мають можливість скуштувати культурні мікси в їжі. "Вулична їжа пропонує як різні варіанти традиційних каррі, випічки та смаженого рису, так і імпортованих продуктів, як "веселкові тости" з Таїланду (з різнокольоровим сиром всередині) чи "десерти єдинорога" (кекси, оформлені у стилі єдинорога)." Нічні базари відкриті до самого ранку.
Серед страв, які рекомендують скуштувати:
насі кандар (Насі Камупр) – рис з міксом овочів, риби чи м'яса,
насі лемак – рис на кокосовому молоці з анчоусами, смаженим арахісом та гострим соусом,
курячий сатай – шашлик з курки, замаринований в арахісовому соусі та обсмажений на грилі,
вонтон мі – суп з кльоцками, свининою та креветками,
рис бірьяні з кардамоном та чилі на основі йогурта,
роджак – фруктов-овочева суміш, смажена у тісті,
айс качанг (льодяні боби) – морозиво з міксом кукурудзи, бобів, фруктів та сиропу.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити