image
 |  2 31 Травня 2018 | 08:58

У Шацькому національному парку процвітає «дерибан» на фоні бездіяльності влади

У Шацькому національному парку, який очолює ставлениця скандального керівника Волинського управління лісового господарства Олександра Кватирка, знищується ліс, а влада повністю бездіє.
Про це заявив перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик під час виступу на сесії за дорученням фракції ВО «Свобода».
«25 квітня відбулася чергова сесія Шацької районної ради, яка практично одноголосно дала негативну оцінку тому, що відбувається в Шацькому національному парку, відколи його очолює Марія Христецька – ставлениця скандального керівника лісової галузі на Волині Олександра Кватирка. На сесії озвучили і вручили мені депутатський запит щодо проведення перевірки законності проведення господарської діяльності та будівництва споруд на території природно-заповідного фонду Шацького НПП, зокрема в рекреаційному пункті «Гушівський Хутір». На основі цього запиту я скерував відповідне депутатське звернення керівникам правоохоронних і природоохоронних органів. Отримав відповіді, досить різні і цікаві для аналізу», - зазначив свободівець.

Так, у Волинській ОДА йому повідомили, що вирубка лісу на території парку здійснюється законно на підставі дозволів. У той же час, Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА не надавало дозвіл на використання природних ресурсів у межах Світязького лісництва.
А прокурор Волинської області Анатолій Коцура повідомив, що за фактом незаконної порубки дерев на території рекреаційного пункту «Гушівський хутір», що знаходиться на території Шацького національного природного парку, розпочате кримінальне провадження.
Читайте також: «Лісова мафія» на Волині: Шацький національний парк окуповують комерсанти
15 травня 2018 року Головне управління Національної поліції в області розпочало кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 Карного кодексу України, «Злочини проти довкілля. Незаконна порубка лісу».
«Депутати Шацької районної ради ще у квітні звертались із цією проблемою до шацьких правоохоронців: чому ті порушень не побачили? Невже потрібно було, щоб надійшло депутатське звернення аж із області? На сесії мала звітувати директорка Шацького НПП Марія Христецька, але на сесію та не з'явилася. Прислала «віддуватися» перед депутатами свого першого заступника Сергія Куська, який не зміг відповісти на ряд запитань депутатів. Найцікавіше, що Сергій Кусько спробував перекласти відповідальність за весь той «дерибан» у ПЗФах – на нас із вами, тобто на Волинську обласну раду. Він заявив, що обласна рада сама прийняла рішення, яке дозволяє отак розпоряджатися багатством національного парку», - обурився Олександр Пирожик.

Він звернувся до керівників області та правоохоронних органів із проханням дати обгрунтовану відповідь із цього питання: наскільки підставні такі «аргументи» посадовців Шацького НПП?
«Вкотре переконуюся: допоки на своїх посадах будуть такі керівники, як Олександр Кватирко і його протеже Марія Христецька, – інформувати про чергові факти порушень у їх роботі буде про що на кожній сесії. Аби таких «хитрих» відписок мені більше не надсилали, прошу вважати цей виступ колективним депутатським зверненням фракції ВО «Свобода» до голови Волинської ОДА, керівників правоохоронних, природоохоронних та контролюючих органів», - констатував він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити