image
 |  0 2 Червня 2018 | 13:20

ТОП-5 книг для спекотного червня

Ми так довго чекаємо літо, що коли воно нарешті приходить - чимдуж летимо до затишного лісового озерця, щоб відпочити від спекотного, набридливого міста. Але яке літо без книжок, адже відпочинок має бути корисним та красивим.
Наше видання рекомендує Вам, читачам, топ-5 книг для червня.

Чудовий ранок


Як не проспати життя


Гел Елрод


Ми звикли ділити людей на дві категорії – «жайворонків» та «сов». Але Гел Елрод переконаний в іншому. За допомогою методу «Чудовий ранок» кожен зможе не лише прокидатися вдосвіта без надмірних зусиль, а й встигати значно більше. Автор склав невигадливу покрокову інструкцію і сповідує східну мудрість: швидко – це повільно, але без перерв.

Цвіт Яблуні. Михайло Коцюбинський



Людське життя сповнене як прекрасних моментів, так і моментів втрат і розпачу. Інколи, вони навіть можуть переплітатись між собою, даруючи людині невідомі раніше почуття. Так сталось і з головним героєм твору — вбитий горем батько не міг нічого вдіяти, спостерігаючи, як вмирає його маленька донечка. Але при цьому він спостерігав, як цвітуть дерева, все навколо продовжує жити і його оточує неймовірна краса. Таким складним поєднанням почуттів, автор намагався донести до читача, що людина — істота куди складніша, ніж вона сама про себе думає.

Лютеція. Юрій Винничук



Черговий постмодерний витвір відомого львівського містифікатора з елементами містики, детективу, еротики, гумору і смутку. З містики тут – таємнича героїня, яку розшукують, навіть не відаючи, чи вона існує, а чи це примха багатого графа, що приручив місцевого поета. На заваді цим пошукам стоїть секретна організація, члени якої носять імена карт.
А ще в паралельних світах триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною свого життя мужні Листарі, до яких належить і Лютеція. Сам автор-герой тим часом розповідає про власну письменницьку кухню, написання роману “в шухляду” в далеких 1980-х, а також про свою самотність.

Казки сельви. Орасіо Кіроґа



Уругвай. Орасіо Кіроґа був уругвайцем за походженням, а більшу частину життя провів у Аргентині. Він писав і вірші, і романи, але найкраще він відомий читачам як майстер оповідання. «Казки сельви» — казки про тварин, але вони торкаються не тільки дитячих душ. Якось Орасіо Кіроґа взяв участь у якості фотографа в археологічній експедиції до вкритої тропічними лісами провінції Місьйонес. Дика й буйна, щедра природа цих місць захопили автора, і він на довгі роки оселився у сельві — так називають джунглі Південної Америки. Досвід спілкування з дикою природою прислужився автору для написання неймовірних казок-оповідань.

Як зупинити час. Метт Хейг



Коли ти дивишся на своє відображення, бачиш у дзеркалі сорокарічного чоловіка. Насправді ж тобі значно більше. Чотириста років… Як воно, пережити чотири епохи, стати свідком колосальних змін, але не змінитися самому? Том Азар, хворий на рідкісну недугу анагерію, яка сповільнює процес старіння. Усе своє життя він змушений змінювати міста й оточення, імена та звички, аби не викликати підозр. Але Том не один такий. Існують й інші хворі. Їх захищає таємна організація. Одного разу Азар усвідомлює, що насправді все не так і хтось хоче винищити цих унікальних людей. Тепер чоловік має відшукати свою доньку, яка успадкувала батьківську хворобу…
Топ-5 книг для квітучого травня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити