image
 |  0 6 Червня 2018 | 05:45

Володимирські танкісти оцінили тактичну обстановку, визначили дальність, стріляли з пістолета і розпізнали цілі (ВІДЕО, ФОТО)

Завершився другий день міжнародних змагань «Strong Europe Tank Challenge 2018».
Про це 06 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=38w7aC6pwn4&feature=youtu.be[/embed]
5 червня українська команда проходила етапи з оцінювання тактичної обстановки, визначення дальності до цілі, стрільби з пістолету та розпізнавання цілей.
Світлина від Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.Під час оцінювання тактичної обстановки необхідно було провести візуальну розвідку сил та засобів противника, що закріпився у імітаційному містечку. Виявити його озброєння, кількість особового складу, пости тощо. Кожен екіпаж спостерігав зі свого напрямку і доповідав командиру взводу який мав звести всі доповіді у єдину картину. Складність завдання полягала в тому, що особовий склад противника під час вправи переміщався містечком, продовжував встановлювати перешкоди, і змінював укриття.
Другою вправою було визначення дальності оптичним методом. Ця вправа імітує відмову далекоміру у танку і під час неї екіпажу необхідно визначити дистанцію до цілі. Кожна ціль демонструвалася лише 20 секунд, і за цей час необхідно було не лише її виявити, але й розпізнати, щоб потім, користуючись заданими величинами висоти та довжини, вирахувати відстань за формулою тисячних.
Ще однією вправою було розпізнавання цілей. Рухаючись заданим маршрутом, танкісти відшукували розставлені цілі та розпізнавали їхній тип. Цілі імітували різну ворожу техніку - від БМП до гелікоптера. Знов, як і під час оцінювання тактичної обстановки, спостереження вели всі екіпажі одночасно, а загальну доповідь робив командир взводу.
Світлина від Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.Найбільш динамічним етапом змагань сьогодні видалася швидкісна стрільба. За умовами вправи стрільбу виконували з різних положень - стоячи, з коліна, лежачи та з танку. Потрібно швидко вразити мішені та переміститись на іншу позицію. На додачу, ще було завдання із перенесення двох коробів по 840 набоїв калібру 7,62мм від одного танку до іншого. Мішені були розміщені на відстані 25 метрів. На мішені, що підіймалися давалося лише по одному пострілу. Час демонстрації обмежений 15 секундами.
Світлина від Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.Добігши до першого танку, потрібно було уразити 6-ма пострілами дві паперові мішені, набравши якомога більше балів, після чого взяти короби з набоями, добігти до позиції стрільби лежачи, та вже звідти доставити набої на другий танк. З другого танку необхідно уразити останню паперову мішень 5ма пострілами. Під час виконанні вправи враховується як результативність стрільби, так і час проходження. Вправа імітує ведення вогню в умовах стресу у русі та вимагає від військовослужбовця не лише доброї фізичної підготовки і вміння швидко перезаряджати зброю та стріляти з неї, але й певної психологічної стійкості до стресу.
Світлина від Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.Команда, яка буде найшвидшою в загальному заліку, отримує за цю вправу максимальну кількість балів - 50. Ще стільки ж можна отримати за влучність. Таким чином за стрільбу пістолета є шанс набрати 100 пунктів. Але допоки танкісти всіх країн не пройдуть цю дисципліну - результат не буде відомий. За словами суддів на даній ділянці, наразі наші танкісти найшвидші на цій ділянці.
Важливо розуміти, що під час змагань різні команди одночасно виконують вправи на різних ділянках. Наприклад, одна команда проходить смугу перешкод, друга в цей час відпрацьовує оборону, а третя стріляє з пістолетів. Оскільки за кожну вправу можна заробити різну максимальну кількість балів від 50 до 500, то до моменту, коли всі команди не виконають повну програму змагань, буде неможливо сказати, яка команда вирвалася у лідери, чи навпаки відстала.
Таким чином, під час змагань підтримується спортивний азарт серед учасників та до останнього зберігається інтрига для вболівальників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити