image
 |  2 13 Червня 2018 | 09:22

Фірма волинського олігарха, прихильника Януковича, не хоче платити за землю

ПП «Універсам», котрому належить цукровий завод у Іваничах, не хоче плати за землю за встановленими селищною радою ставками, і через це навіть подала до суду. Та перед тим ця фірма, котра належить палкому прихильнику Януковича, олігарху Сергію Ковальчуку, взагалі не платила за землю.
Про це у Фейсбуці написав депутат Волинської обласної ради, свободівець Олександр Бик.
«З цікавістю ознайомився з повідомленням Іваничівської селищної ради в останньому номері газети «Колос» (9.06.) про судові претензії ПП «Універсам» (цукровий завод) до Іваничівської ради. Суть – «Універсам»не хоче платити нашій громаді за землю за встановленими ставками. Дивує інше. Оці фото нижче (за колишнім заготівельним комплексом ліквідованого колгоспу біля жомоями в Іваничах) були зроблені у цьому році напередодні передостанньої позачергової сесії Іваничівської селищної ради. На цій скандальний сесії (тоді виділяли землю під завод по переробці курячих відходів ) втюхали ще й це питання - передали в оренду оцю землю громади на фото ПП «Універсам», – каже депутат.


За його словами, «Універсам» безкоштовно користувався цією землю не один рік, і за це не платив нічого Іваничівській громаді.
«Як видно на фото, «Універсам»заповнював по вінця жомом не свою жомояму, рив якісь котловани, використовував для проїзду автотранспорту. Виникає питання? З яких мотивів керівництво селищної ради не вживало заходів до ПП «Універсам» щодо відповідної сплати останнім всіх необхідних платежів за використання (марнування ) даної (та й інших) землі до селищного бюджету? Громаді не треба коштів до бюджету? І так багато земель промислового значення, що можемо віддавати її, фактично, за безцінь у користування?», – ставить риторичні запитання депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іваничівщина: у селі Бужанка закрили поштове відділення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити