image
 |  2 13 Червня 2018 | 21:25

«Губернатор» Волині вручив нагороди багатодітним матерям

Голова ОДА Олександр Савченко вручив нагороди багатодітним волинським матерям.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з сторінки губернатора Волині соціальної мережі Facebook.



Цього року, відповідно до Указу Президента України від 11 травня 2018 року № 121 присвоєно почесне звання 128 багатодітним волинським матерям. З них, 27 жінок – це жительки Ківерцівського району, нагороди яким вручив голова облдержадміністрації Олександр Савченко, сьогодні 13 червня 2018 року.
- Нагодувати, витерти сльози, приголубити, направити на правильну дорогу - це дійсно складно, навіть з однією дитиною. А що вже казати про п`ять, десять, п`ятнадцять дітей? Це дійсно героїзм. І це дуже добре що так є. Я радий Вам вручити нагороди, які підписав Президент, і я буду з Вами зустрічатися не тільки по святах, а й в будні, тому що у Вас є багато проблем, які потрібно вирішувати, - зауважив Олександр Ілліч.

Почесне звання «Мати-героїня» присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Окрім нагород всім жінкам буде виплачена одноразова винагорода у розмірі 17 620 гривень.
Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації вже подано заявку про виділення бюджетних коштів для здійснення виплати у сумі 2,3 млн. гривень.
Разом із тим, почесне звання дає право на одержання додаткової фінансової виплати – пенсії за особливі заслуги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити