image
 |  0 15 Червня 2018 | 11:38

Ліцензії для лікарів замінять атестації

Лікарям видаватимуть ліцензію, яка замінить атестацію. Її треба буде відновлювати кожні 2-3 роки. Також передбачається система призупинення ліцензії.
Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу з приводу трансформації системи охорони здоров'я України.
"Людина, яка матиме професійну ліцензію лікаря, має повагу, професійність, навчання, медичний стаж. Ми повністю змінюємо систему навчання і доступ до цієї професії. Після 10 років навчання лікар матиме повноцінне право на професію. Також маємо постійно навчатися як лікарі", - розповіла вона. Про це повідомляє "112 Україна".

У кожного лікаря буде особисте освітнє портфоліо з фіксацією своєї історії медичної практики.
"Якщо будуть якісь скарги на лікаря, то ліцензію можна призупинити. Буде процес подання скарг і процес призупинення ліцензії. Буде вимога, щоб кожен лікар мав чинну ліцензію, щоб працювати на своїй роботі", - зазначила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь у 2018 році реалізує 12 проектів за кошти ДФРР.


Перехідний період триватиме від 2020 до 2024 року.
"Буде іспит, який треба буде скласти практикуючим лікарям, щоб вони отримали ліцензію. Також буде визнання ліцензії від країн-членів ЄС, від США, Канади, Японії і Ізраїлю, де в Україні ми визнаємо видану ліцензію від тих країн, і ті лікарі зможуть працювати у нас вже без ніяких бюрократичних проблем. Я думаю, що це допоможе нам довести і своїм пацієнтам, і в іноземних країнах, що наші ліцензовані лікарі є на рівні ЄС, США і тих країн, що я назвала", - підсумувала Уляна Супрун.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити