image
 |  5 19 Червня 2018 | 13:11

У Польщі масово з'являються послуги і реклама українською

Польські комерційні та державні установи реагують на масову трудову та освітню міграцію з України до Польщі пропозиціями українською мовою.
На вулицях міст масово з'являються україномовні написи і реклама. Передусім про грошові перекази в Україну та мобільний зв'язок, - пише «Радіо Свобода».
Рідною для українців мовою надають інформацію в приймальних комісіях багатьох польських вишів. А також у банках і в бюро нерухомості. Великі мережі супермаркетів організовують «українські тижні».
Телефонні консультації українською мовою надають у семи польських банках. Упродовж останніх двох років звичними стали україномовні версії інтернет-сайтів банківських установ, чи українізований інтернет-банкінг.
Нещодавно українську версію мобільного банкінгу своїм клієнтам запропонув найбільший польський державний банк PKO Bank Polski.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку завершує свою роботу консул Республіки Польща


На масову присутність українців у Польщі реагує місцева влада. У Вроцлаві вже два місяці у автоматах з продажу квитків та компостерах, встановлених у громадському транспорті та на зупинках, можна послуговуватися українською мовною версією.
Значне збільшення кількості україномовних мешканців зауважили і в Познані. Тут створили українську версію офіційного інтернет-сайту міста, де можна знайти інформацію про умови навчання чи ведення бізнесу.
Значне зростання кількості українців зауважили й у великих торгових мережах. У них можна натрапити на полиці, заставлені популярними продуктами з України.
Скажімо, минулого тижня мережа Lidl провела «Український тиждень» під час якого рекламувала борщ, вареники, халву, мед, цукерки тощо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити