image
 |  0 22 Червня 2018 | 15:46

Андрій Іллєнко вимагає поставити на голосування законопроект про кримінальну відповідальність за кнопкодавство

22 червня 2018 року народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко з трибуни парламенту звернувся до голови Верховної Ради з вимогою поставити на голосування законопроект про впровадження кримінальної відповідальності за кнопкодавство.
Про це 22 червня 2018 року повідомляє сайт «Gazeta.ua».
Відповідний законопроект свободівці зареєстрували у ВРУ ще 4 грудня 2014 року під номером 1231.
Чому, якщо людина двома бюлетенями голосує на виборах, то вона за це йде в тюрму, а коли народний депутат голосує за іншого, то він не отримує жодного покарання, хоча його фальсифікація під час цього голосування є незрівнянно більшою? Після Революції гідності таке явище як кнопкодавство мало би піти в небуття. Тим більше, що політичні сили, які стали владою, обіцяли боротися з ним. Але виявилося, що без кнопкодавства ніяк: цій владі, як і попередній, треба ухвалювати лобістські закони, приймати кадрові рішення, – заявив свободівець.

Андрій Іллєнко закликав голову Верховної Ради нарешті покласти край ганебному явищу кнопкодавства і поставити закон №1231 на голосування:
Не буде довіри до парламенту і взагалі до державних органів, якщо триватиме ця ганьба. Порушив закон – маєш відповідати. Тим більше, що Конституційний суд уже показав: якщо закон ухвалюють із порушенням регламенту і неперсональним голосуванням, то це є підставою для скасування цього рішення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити