image
 |  0 27 Червня 2018 | 18:01

Сейм Польщі вніс зміни в скандальний закон, але «антибандерівські» положення залишив

Сейм Польщі прийняв зміни до оновленого закону про Інститут національної пам'яті, скасувавши статтю, що передбачає кримінальну відповідальність за привласнення польському народу злочинів нацистів.
Про це 27 червня 2018 року повідомляє сайт «Страна».
Про це повідомляє TVN24.
За зміни до закону проголосували 388 депутатів, проти - 25.
Проект змін до закону було внесено прем'єром Польщі Матеушем Моравецкім в Сейм в середу вранці і передбачав скасування двох статей оновленого в січні закону: статті, яка передбачає кримінальну відповідальність за привласнення польському народу злочинів Третього рейху і статті, які розповсюджують таку відповідальність навіть на іноземців.
Сейм Польщі вніс проект до порядку денного і після бурхливих дискусій прийняв в першому читанні, після цього депутати відразу перейшли до другого читання.
Варто відзначити, що в віддалених статтях мова йде тільки про «публічному приписуванні польському народу відповідальності за злочини Третього рейху». Згадка про «злочини українських націоналістів» залишається, як і відповідальність за це.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити