image
 |  14 2 Липня 2018 | 10:15

Що робити лучанам у день, коли за вікном періщить дощ?

Літо поки не тішить сонячними і теплими днями. Коли  за вікном періщить дощ виникає питання чим себе зайняти. «ВолиньUA» підібрало цікаві поради на дощовий день. А що робити, то вже вирішувати Вам.
На вулиці похмура сирість, з ранку задощило, і не видно кінця цієї в’їдливою мряки. А ви мали плани на цей день і не припускали, що погода вас підведе. Але низьке небо затягнуте хмарами, і зовсім не схоже, що погода зміниться на краще. Безнадія… А головне, що настрій зіпсовано і немає ніякої надії врятувати день і підняти настрій. Що робити в дощ? Як перемогти нудьгу і провести день з користю і не без задоволення? Давайте подумаємо.

Чим зайнятися в дощову погоду?


[caption id="attachment_75290" align="aligncenter" width="650"] Автор фото Тарас Цибух[/caption]

Не дозволяйте собі розкисати і подумайте про справи, на які у вас ніколи не вистачало часу. Тільки пам’ятайте: вони не повинні бути нудними, інакше ваша туга, викликана негодою, може перетворитися на затяжну депресію. Ви можете, наприклад, подзвонити старим друзям, з якими давно не бачилися, і дізнатися їх новини. Перегорніть телефонну книжку, згадайте, з ким із друзів ви давно не бачилися, і почніть дзвонити. Спілкування з друзями має підняти вам настрій.


Що робити в дощову погоду – вклеїти фото


Що ще можна робити в дощ? Можна спробувати закінчити колись розпочату справу, до якої руки не доходили: привести в порядок фотографії, розклавши їх по датах і темах, наприклад. Або закінчити читати книгу, яку почали давним-давно, а потім закинули через брак часу. Або дов’язати шапку (светр, шкарпетки). Та чи мало ще! У кожного з нас знайдеться з десяток, а то й більше, незакінчених справ, які обтяжують нашу совість, а раз настрою все одно немає, так перетворіть своє роздратування поганою погодою в трудове зусилля і покінчіть раз і назавжди з цією відкладеною справою!
[caption id="attachment_75296" align="aligncenter" width="580"] Автор фото Волинь24[/caption]
Заняття на дощову погоду. Сьогодні особливий день: можна все. Якщо у вас дійсно паршиво на душі, йдіть на кухню і їжте=) Але спочатку приготуйте щось незвичайне, для вас нове. Це буде і приємно, і смачно, і практично. Від одного дня обжерливості ви не розтовстієте, а настрій підніметься напевно. Та й домашнім вашим буде приємно смачненького поїсти, адже за їх вікном теж п’ятдесят відтінків сірого. Поїжте, поспілкуйтеся за столом, адже не так часто виходить зібратися усім разом. А рецепти можна в інтернеті пошукати. Так що геть сумніви і приємного апетиту! Оскільки на дворі літо, то можна поїсти лісових ягід, чорниць тощо.

Щодо інтернету: в дощовий день самий час в ньому зависнути. І привід є, і причина. Відвоюйте у домочадців своє місце перед монітором і вирушайте в захоплюючу і освітню подорож по сайтах або почніть нову гру. Через десять хвилин вас не цікавитиме ні погода, ні природа, ні час доби, ані питання, чим зайнятися в дощову погоду. Якщо комп’ютер недоступний, задовільніться телевізором: там завжди знайдеться, що подивитися, особливо якщо у вас кабельне телебачення.
[caption id="attachment_75291" align="aligncenter" width="670"] Автор фото Віктор Петрук[/caption]
Якщо нічого з перерахованого вище не допомогло впоратися з поганим настроєм і ви як і раніше не можете придумати, що робити в дощ, лягайте на диван, накрийтеся пледом і не заважайте тузі вас гризти. Лежіть і жалійте себе, адже на це теж ніколи не вистачає часу. Так ось він з’явився, скористайтеся моментом, поплачте над своєю нещасною долею, і вам обов’язково полегшає. А потім засніть. У дощову погоду так солодко спиться )

Саморозвиток і самонавчання. Дізнатися щось нове, вивчити черговий онлайн-урок з іноземної мови. Прочитати книгу з самовдосконалення. Знайти корисну інформацію, яка допоможе організувати свій час, роботу та просуватися кар’єрною драбиною. Це варіант вихідного для дуже серйозних і цілеспрямованих.
Слухати музику, співати. Відкрити для себе нового виконавця, гурт. Інтернет дає можливість знайти музику собі до душі у величезних об’ємах всього за кілька хвилин. Зробити нову музичну підбірку до свого настрою. Забудьте про комплекси, поганий голос і співайте. Голосно. Коли, як не зараз?
Варіантів, як провести дощовий день - багато. Просто варто пам’ятати: погана погода - не причина для поганого настрою. Гарного дня друзі =)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити