image
 |  2 4 Липня 2018 | 07:49

Нового ринку на Львівській не буде

Виконком Луцької міськради відмовився надати дозвіл на спорудження нового ринку на вулиці Львівській, 112.
Про це інформує власкор «ВолиньUA».
Проектом рішення пропонувалося встановити на ділянці, яка призначена під житлову забудову, 19 торгових павільйонів, які належать 11-ти суб'єктам господарювання. Однак, така ініціатива викликала обурення місцевих мешканців.
«Всі підприємці вже здійснюють свою господарську діяльність і сплачують податки. Підприємці хочуть встановити ринок на ділянці, яка призначені для житлової забудови. Я не розумію звідки взяли 3 тисячі підписів за ринок. Я знаю, що їх збирали студенти, яким платили гроші. Ми хочемо жити спокійно і нормально на своїй землі. Так кожен в себе у дворі може відкрити ринок», - заявила місцева мешканка.
«Підприємці звільнили земельну ділянку на Львівській добровільно. На новій ділянці не буде продажу алкоголю, буде охорона, освітлення», - запевнила представник підприємців Богдана Бондарчук.

Підприємець Юрій Крищук, власник земельної ділянки, розповів, що підприємці звернулися до нього з проханням дозволити вести підприємницьку діяльність.
«В нас достатньо магазинів і закладів для торгівлі. Як можна говорити, що немає розвиненої інфраструктури? Чому Крищук не хоче використовувати свою ділянку за призначенням, а хоче її використати для ринку. Нам постійно погрожують. Ринок став центром, де зловживають спиртним», - відповіла місцева мешканка Вікторія Петрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконком Луцької міськради не затвердив підвищення тарифів на обслуговування будинків
Члени виконкому висловили побоювання, що у випадку позитивного рішення це стане прецедентом і тепер кожен зможе на власній ділянці ініціювати встановлення ринку. У підсумку, рішення про надання дозволу на новий ринок по вулиці Львівська,112 не було підтримане.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити