image
 |  2 8 Липня 2018 | 03:59

В одному з районів Волині розпочався етнофестиваль переселенців із Криму

Другий етнофестиваль “Єдина країна”, організований переселенцями з Криму, розпочався 7 липня у селі Дольськ Турійського району на Волині. 


Про це кореспонденту "Укрінформу" повідомив організатор фестивалю Валерій Поліщук.
“Мета фестивалю – довести, що навіть у невеликому селі можна організувати свято не лише обласного, а й всеукраїнського рівня. Понад п'ятсот учасників, самобутні фольклорні колективи з Волині, Львівщини, Рівненщини, а також чеський колектив з Миколаївської області даруватимуть свою творчість волинянам. Ми можемо бути кримськими татарами, чехами, поляками, болгарами, грузинами - ким завгодно, але ми українці, бо тут живемо”, - розповів Валерій Поліщук.

Цього року етнофестиваль “Єдина країна” триватиме два дні. Запланована різноманітна програма для дорослих та дітей, дискотека для молоді, діятиме дитяче містечко, відбудуться майстер-класи, свої вироби представлятимуть народні умільці.
Гостей розважатимуть фольклорні колективи з різних куточків Волині.
у рамках фестивалю відбудеться пляжна пінна вечірка на березі найглибшого волинського озера Сомин та цікава молодіжна програма.
Етнофестиваль “Єдина країна” – це не просто потужна культурна забава, а ще й підтвердження інвестиційної привабливості села Дольськ, розташованого у нещодавно створеній Турійській селищній об'єднаній територіальній громаді.
Окрім Дольського озера, поблизу села є ще чотири озера: Горожене, Святе, Бабине і Мішне. Недалеко озеро Сомин, із такою ж чистою водою, тому невдовзі Дольськ має всі перспективи стати курортною зоною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити