image
 |  4 17 Липня 2018 | 19:01

Чиновники Пустовіта не можуть вирішити проблему з аварійним будинком

У центрі Луцька балкони будинку створюють небезпеку для пішоходів, однак міська влада не може віднайти кошти на ремонт фасаду будівлі.
Нагадаємо, що ми повідмоляли раніше, що у Луцьку по вулиці Лесі Українки аварійний стан балконів наражає на небезпеку містян. Поки, що влада міста продовжує бездіяти.
Про це йдеться в сюжеті "12каналу".
https://www.youtube.com/watch?v=2k_vfSm1vhc
Будинок на вулиці Лесі Українки, 37 збудований на межі 19-го і 20 - го століть. Як і приєднана до нього будівля, що на вулиці П'ятницька Гірка, 1, він руйнується.
Колони, арки та балкони тріскаються - є ризик, що усе це може впасти на голови перехожим. Спеціальна комісія після обстеження - заборонила мешканцям користуватися балконами. Неоренесансний будинок належить до культурної спадщини і з часом може стати пам'яткою місцевого значення. Він має одразу чотирьох власників - по одному на кожен поверх, включно з підвалом.
Реставрація центральної частини фасаду, що з боку вулиці Лесі Українки, може потягнути на півмільйона гривень. У міській раді кажуть, власники навряд чи самостійно знайдуть такі гроші. Потрібне співфінансування з міського бюджету.
Отож, коштів у міському бюджеті секретар міської ради Григорій Пустовіт окрів виплат заробітних плат не передбачив на цей рік, тому  люди й далі ходитимуть поряд з будинком, який створює небезпеку для перехожих.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити