image
 |  0 17 Липня 2018 | 11:10

Володимир-Волинська райрада делегувала медичні повноваження місту

Володимир-Волинська райрада делегувала державні повноваження по медичному обслуговуванню населення Володимир-Волинського району Володимир-Волинській міській раді.
Відповідне рішення було прийняте сьогодні на позачерговій сесії райради, - передає «ВолиньUA».
«Для того, щоб не змінювати систему надання медичної допомоги людям, для збереження традицій, які є пропонуємо утворення юридичної особи комунальне підприємство «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги», який буде обслуговувати і міське і сільське населення. На сесії міської ради 10 липня така юридична особа створена і пропонується районній раді приєднатися закладами охорони здоров’я, які розмішені на території Володимир-Волинського району до цього підприємства для обслуговування жителів району», - розповіла головний лікар ЦПМСД Катерина Чубок.

Голова райради Роман Гук поцікавився долею договору, який має підписати райрада та новостворене підприємство. Катерина Чубок відповіла, що юридична особа буде функціонувати з 1 жовтня 2018 року за умови, що такий договір буде підписано до 15 серпня 2018 року, тобто є час, щоб договір обдумати.
«Якщо до 15 серпня ми підписуємо договір з новоствореною Національною службою здоров’я України, яка буде фінансувати це комунальне підприємство, тоді з 1 жовтня ми будемо мати фінансування по-новому. Це буде фінансування на кількість підписаних декларацій. Є ще така новина: фінансування буде на кількість підписаних декларацій не на 15 серпня, а на 1 жовтня. Це дуже добре, бо є час попрацювати», - зауважила пані Чубок.

Нині фінансування відбувається на усіх приписаних жителів з розрахунку 240 гривень на одну особу, у зв’язку з медичною реформою воно відбуватиметься від кількості підписаних декларацій і не менше ніж 370 гривень на одну підписану декларацію.
Депутат райради, свободівець Павло Карпюк пригадав, що на минулій сесії райради приймали звернення, щоб районна рада була співзасновником комунального підприємства. Але міська рада відхилила цю пропозицію та створила своє комунальне підприємство.
- Місто – просто молодці. Вони роблять свою роботу, дбають про міських жителів. Судячи з нашого розгляду, то не в темі не тільки депутати, але й районне керівництво, яке має нам щось роз’яснювати. Ми просто долучаємося і ні нащо не впливаємо, а позиція двох сільських голів була створювати своє, -зауважив Павло Карпюк.

Голова РДА Наталія Василець заявила, що створити своє районне підприємство неможна, оскільки на території Зимнівської та Зарічанської ОТГ немає амбулаторій. На майбутнє таке підприємство може бути лише по Оваднівській, Устилузькій ОТГ та Березовичівській сільській раді.
Після обговорення депутати прийняли відповідне рішення. Тож, на первинному рівні, у 2018 році, населення району буде отримувати медичну допомогу в комунальному підприємстві «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги».
Місту також передали видатки та зобов’язались забезпечити співфінансування комунального підприємства «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» в межах потреби.
«Володимир-Волинському  центру первинної медичної допомоги» передали, на праві оперативного управління, Березовичівську амбулаторію, Бегетський, Хворостівський, Яковичівський, Хобултівський, Підгайцівський та Микуличівський ФАПи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла про плюси та мінуси засмаги
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити