image
 |  0 17 Липня 2018 | 06:09

Восени Рада може стати імпотентною

Через загострення між БПП і "Народним фронтом" та наближенням виборів президента Верховна Рада восени може перетворитися на "імпотентну".
Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.
"За 5 місяців сесії парламент ухвалив 150 різнопланових рішень. Найбільше вони стосувалися створення або перезапуску державних інституцій та пожвавлення економіки.
Депутати обрали голову Нацбанку, членів Рахункової палати, омбудсмена, аудитора НАБУ, утворили Антикорупційний суд. Підтримали 9 із 35 економічних законопроектів уряду. Зокрема, про валюту, стимулювання іноземних інвестицій, захист прав бізнесу та інтелектуальної власності.
Однак лишилися старі борги - оновити склад ЦВК і ухвалити Виборчий кодекс. Вони переходять на наступну сесію.

Депутати займатимуться не законами, а оголошенням політичних заяв

Всередині коаліції між БПП і "Народним фронтом" відбувається загострення та посилення протистоянь. Це ставить під загрозу ефективну роботу Верховної Ради. Негативно вплине і наближення президентської кампанії. Верховна рада - ідеальний майданчик для публічної боротьби, депутати займатимуться не законами, а оголошенням політичних заяв, критики, взаємних обвинувачень і популізмом.
Із жовтня президент втратить можливість розпустити парламент, у 2-й половині місяця може відбутися розпад коаліції, а всі депутати перейдуть в опозицію "один до одного." Тоді парламент стане законодавчо "імпотентним" і не зможе ухвалити жодного стратегічного рішення.
Перед виборами нардепи можуть проголосувати за зняття недоторканності, бо це буде вигідно усім політичним силам. Швидше за все, проголосують за редакцію Порошенка - зробити доторканим наступний парламент. Натомість за Виборчий кодекс голосів немає. Ті, хто обирався в округах, категорично відмовляються за нього голосувати. Через взаємну недовіру і погіршення відносин всередині коаліції наступні вибори може організувати старий склад ЦВК на чолі з Охендовським", - каже Віктор Таран.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити