image
 |  4 18 Липня 2018 | 14:20

«Здохни» і «Ти будеш мріяти про смерть» - волинянка отримує погрози за пост про бездомних собак

Жительці Нововолинська Анні-Владімірі Лангмайеровій, яка закликала мешканців міста негайно вирішити проблему безпритульних псів, посипалися смс-погрози – жінку лякають фізичною розправою.
Про це пише Буг.
Коли у Нововолинську піднімають питання відлову бродячих псів, відразу з’являються особи, які називають себе «зоозахисниками». Іноді проблема безпеки та відповідальності за шкоду, заподіяну вуличними собаками, відходить на другий план, адже ці люди активно вдаються до різних методів, не завжди гуманних, аби захистити тварин.
Після останніх двох випадків нападу безпритульних псів на людей у Нововолинську, в соцмережах розпочалися активні заклики  щодо законного методу регуляції кількості собак на міських вулицях.
Нагадаємо, що 10-го липня близько 12:00 в центрі Нововолинська на бульварі Шевченка біля Алеї Героїв на жінку зненацька накинулася собака та роздерла ногу. ЇЇ забрали до лікарні для надання медичної допомоги. А 16-го липня напад псів зафіксували біля «Суші Хіро». Поки приїхала «швидка», постраждалій надавали допомогу люди з вулиці.
Мешканка Нововолинська Анна-Владіміра Лангмайерова у мережі Фейсбук запропонувала громадянам зібратися біля міської ради і разом пошукати шляхів вирішення проблеми. Вона не агітувала і не закликала людей до винищування собак, однак це не вберегло її від прямих погроз збоку захисників бродячих псів.
Читачі можуть оцінити загальний культурний рівень і словниковий запас «зоозахисників», від яких були отримані повідомлення на телефон жінки.
 

 
Захисники собак повинні знати, що згідно чинного законодавства перебування безпритульних тварин на вулицях є неприпустимим – вони підлягають обов’язковому відлову, поміщенню на карантинні майданчики, ветеринарному огляду тощо.
Якщо це загублена домашня тварина, то її повертають господареві або шукають для неї нового власника.
Проте більшість собак з вулиці – несоціалізовані, безпородні особини, що практично не мають перспектив бути влаштованими, – мають підлягати евтаназії.
«Пишу, а руки трясуться. Годину тому спостерігала з вікна, як три собаки роздерли козеня на озері. Баба, яка їх пасе, спочатку відганяла, а потім просто пішла, одна собака була її власна, дві в нашийниках. Вони завжди на озері і не один раз кусали людей. Я викликала поліцію, бо не знала, куди ще повідомити. Вони приїхали через півгодини, але одна “сердобольна” мадам порозганяла собак і посунула те козеня бабі. Тож поліція спитала, де собаки і козеня, постояли хвилину і поїхали. Чекаємо на наступну жертву…», – про такий випадок у Нововолинську повідомила в мережі Алла Пушкарук.

18-го липня ініціативна група, у яку ввійшли активісти, депутати, втомлені постійними інцидентами з нападами псів мешканці, прийшли до Нововолинської міської ради.

 
 
Люди вкотре звернулися до влади, адже проблема безпритульних собак у місті досі не вирішена.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити