image
 |  2 20 Липня 2018 | 12:55

«Легальний акциз»: у двох районах Волині вилучено нелегальний алкоголь і тютюн

В рамках операції «Акциз-2018»  з 11.07.2018 – 17.07.2018 року в ході фактичних перевірок суб’єктів господарювання на території Маневицького та Володимир-Волинського районів встановлено факти реалізації алкогольних напоїв без придбання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, - інформує управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

                   


Такий результат перевірок став можливим завдяки тому, що в області запрацювала програма «Легальний акциз», яка була створена працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів.
Оскільки з програмою «Легальний акциз» були ознайомлені голови районних рад та голови районних державних адміністрацій, то саме від органів місцевої влади фахівці ДФС мають можливість отримувати інформацію про порушення на ринку реалізації підакцизної продукції.
Зокрема, тепер до управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів надходить інформація від територіальних громад щодо здійснення торгівельної діяльності без придбання ліцензій представниками бізнесу.
Так початку липня лідери однієї з територіальних громад за допомого програми «Легальний акциз» поінформували про продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів суб’єктами господарської діяльності без придбання відповідних ліцензій.
Керуючись цієї інформацією, працівники управління виїхали для проведення фактичних перевірок у Маневицькому районі. В ході цих контрольно-перевірочних заходів підтвердилися факти безліцензійної діяльності алкогольними напоями та факту зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка. Так, зокрема в с. Грузятин та в с. Боровичі Маневицького району працівники Маневицького ВП ГУНП у Волинській області  вилучили 207 пляшок пива на суму понад 3,3 тис. гривень та 89 пачок сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка на суму понад 1,0 тис. гривень.  Підприємливим особам, котрі допустили ці порушення, нараховано понад 102 тисячі гривень штрафних фінансових санкцій.
Тим часом, у Володимир-Волинському районі працівники Володимир – Волинського ВП ГУНП у Волинській області  вилучили 183 пляшки пива на суму понад 2,3 тис. гривень та 94 пачки сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка на суму понад 2,0 тис. гривень. У цьому випадку сума штрафних санкцій - понад  88,7 тис. гривень.
Окрім цього, встановлені факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої та роздрiбної торгiвлi тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби.
Споживачі  підакцизної продукції задля власної безпеки повинні пильнувати за тим, щоб придбана ними продукція  перебувала у легальному обігу, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прихильники двоколісного транспорту подорожують «волинською Швейцарією»? (ВІДЕО)
Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти  за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити