image
 |  2 21 Липня 2018 | 15:35

До фестивалю «Берегиня» дорогу на Берестечко обіцяють відремонтувати

Із 10 по 13 серпня  Волинь прийматиме гостей із багатьох країн близького і далекого зарубіжжя на міжнародному фестивалі «Берегиня».
Попередньо відомо, що його учасниками будуть колективи, які презентуватимуть українські громади Польщі, Литви, Білорусі, Молдови, Естонії, Румунії, Франції, а також фольклористи чи не всіх регіонів України і районів Волині.
Зустрівшись у Луцьку, давні і нові друзі фестивалю  почують  сотні самобутніх народних мотивів, зачаруються оригінальними виробами народного мистецтва на яскравих виставках народних умільців і в один із тих незабутніх днів помандрують  до Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» (екскурсії).
Виїзд у село Пляшеву Рівненської області заплановано на 11 серпня, а на центральному майдані  Берестечка митці Горохівщини на чолі з начальником відділу культури райдержадміністрації Діною Колесник готуються незабутньо  подивувати гостей  концертно-театралізованим дійством «Козацька слава у віках».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога до Берестечка – в катастрофічному стані, – Олександр Пирожик
Утім, за інформацією "Волині-нової", на площі не лише насолоджуватимуться очі і вуха. Над нею плистимуть хмари ароматів улюблених страв козаків – кулешу і юшки, печені і пампушків… Та от як довезти поважних гостей до духовної і насущної смакоти, щоб не зганьбитися, бо дорога до Берестечка вкрита ямами, ямками і ямищами?
Та от як довезти поважних гостей до духовної і насущної смакоти, щоб не зганьбитися, бо дорога до Берестечка вкрита ямами, ямками і ямищами?

Зарадити обіцяє керівництво області. На початку літа голова районної ради Тарас Щерблюк, в.о голови, керівник апарату райдержадміністрації Людмила Косюк  надіслали звернення до губернатора. Очільники району закликали  керівників області посприяти проведенню поточного ремонту ділянки дороги територіального значення з Горохова до Берестечка та наведенню благоустрою на придорожніх смугах.
Відповідь від Олександра Савченка області не забарилася:  у  листі , адресованому головам Горохівської  районної ради і райдержадміністрації йдеться про те, що поновити дорожні розмітки пішохідних переходів на дорогах  державного значення Львів – Радехів – Луцьк і Горохів – Берестечко, а також провести ліквідацію вибоїн на шляхах до міжнародного фестивалю і в місті Берестечку  служба автомобільних доріг області зобов’язала  підрядні організації ДП «Волинський облавтодор» та підпорядковані їй філії «Горохівський автодор» та Луцьку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Берегиня» розширюється на Вовчак і Берестечко (Програма)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити