image
 |  0 16 Серпня 2018 | 08:48

У Ковелі планують встановити відеокамери у найбільш людних місцях

Програму «Безпечне місто» планують реалізувати в Ковелі, а в її рамках створити інформаційно-аналітичний комплекс, до якого входитимуть системи відеоспостереження в потенційно небезпечних та місцях масового перебування людей, на в’їзді та виїзді з міста.
Про це «ВолиньUA» повідомили у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю.
Програму «Безпечне місто» презентували представникам міської влади та відділу поліції фахівці компанії  «Датагруп».
Реалізація цього проекту допоможе підвищити ефективність запобігання правопорушенням і рівень особистої безпеки ковельчан, їх комфорт та свободу. Зокрема, встановлення відеокамер дасть можливість правоохоронцям контролювати ситуацію на дорогах та миттєво реагувати на надзвичайні події. За словами спеціалістів, інноваційне програмне забезпечення дозволяє мати чітку відеозйомку, фіксувати номерні знаки автотранспорту, його маршрут руху, розпізнавати обличчя громадян, накопичувати інформацію протягом 30 діб, створювати відповідні бази даних тощо.
Перший заступник міського голови Михайло Гетьман, заступник міського голови Ігор Прокопів, керуючий справами Володимир Бойко, заступник начальника сектору превенції відділу поліції Юрій Єрохін адресували присутнім низку запитань. Цікавились досвідом інших міст, технічними характеристиками обладнання, ризиками, подальшим обслуговуванням. До речі, результативною є така практика у Житомирі, Вінниці.
У ході зустрічі працівники компанії озвучили перші кроки роботи. Спочатку потрібно визначитись з кількістю та локацією відеокамер у місті з врахуванням рекомендацій структурних підрозділів поліції, СБУ та ДСНС. Спланувати місце розташування моніторингового центру та сервера для збереження відеоданих. Охарактеризувати вимоги до камер у точках огляду, зважаючи на призначення їх використання. Варто створити робочу групу для формування пропозицій або ж визначити відповідальну особу.
Після опрацювання та узгодження всіх питань керівництвом міської влади, службами, компетентними посадовими особами, депутатами, будуть окреслені конкретні  завдання. Пізніше обрахують обсяг необхідних коштів для реалізації програми, яка фінансуватиметься з міського бюджету.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині невідомий намагався викрасти дитину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити