image
 |  4 5 Вересня 2018 | 19:33

Для своїх - задарма: як керівник санаторію «Пролісок» зловживає своїм службовим становищем? (ВІДЕО)

Ринкову вартість семи тимчасових споруд санаторію «Пролісок», які свого часу передали в оренду підприємцю – відверто занизили. До слова, будиночки віддали в оренду родичу директорки здравниці Валентини Касарди. Тепер той, очевидно, не без сприяння впливової тітки організував на комунальному майні успішний бізнес. А обласний бюджет від зданих в оренду будиночків – отримує копійки.
Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.
На території санаторію матері та дитини «Пролісок», окрім трьох спальних корпусів, є ще 13 дерев’яних будиночків. Однак замість того, щоб на них заробляв санаторій і гроші йшли в бюджет області – депутати свого часу дозволили заробити приватному підприємцю.
Сім з цих будиночків у 2012 році передали в оренду підприємцю Денисюку М. В. Він, до слова, родич директора санаторію Валентини Касарди.



Перед укладанням договору оренди робили незалежну оцінку будиночків. Вартість одного на 12 кв. м. оцінили в – 3 750 гривень. А будиночка квадратурою майже 22 кв.м. в 4 819 гривень.
У відповіді на інформаційний запит журналістів наданий директором санаторію видно, що вартість тимчасових споруд набагато вища. До прикладу, у 2014 році залишкова вартість одного будиночка становила 44 тисячі гривень. Трохи більшого за квадратурою – 144 тисячі гривень. А два будиночки в 2017 році – 276 тисяч гривень.
Зараз ціни за проживання у такому будиночку коливаються від 600 до 1500 гривень за добу. А в бюджет області підприємець платить мізерних 317 гривень в місяць. Про історію з будиночками санаторію Пролісок говорили на одній з комісій облради 17 серпня.
«Я одне можу сказати оренда досить низька, якщо не сказати – просто мізерна. За ті тимчасові споруди так звані. Знову ж таки що стосується продажу алкоголю і тютюну в санаторію матері та дитини «Пролісок». Ліцензія є, але, на жаль, чеки у вас не видаються. Тому тут є питання, яким чином облікується продана продукція», - запитує депутат облради Вячеслав Рубльов.

Депутати поцікавилися у директорки санаторію, хто ж бере гроші за проживання у будиночках, які здали в оренду: підприємець чи адміністрація санаторію? Не знайшовши відповіді на просте питання, жінка звинуватила журналістів у тому, що вони подали недостовірну інформацію, а депутати під час візиту у санаторій розкидали по території «Проліску» пляшки з-під пива.
Валентина Касарда тим часом свого племінника не цурається, постійно наголошуючи, що підтримує його як може. Коли депутати на комісії запитали про цей факт у самої Касарди, та не на жарт розізлилася.
Як би не було, проте факт корупції очевидний. Сім будиночків в оренду за мізерну ціну отримав родич директорки санаторію. За сезон він заробляє сотні тисяч гривень, а до бюджету області платить мізерних 317 гривень в місяць.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат із куркою та м’ясна нарізка: повідомили, чим отруїлися гості луцького кафе

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити