image
 |  0 10 Вересня 2018 | 12:15

Українцям повідомили невтішний прогноз

В Україні стрімко зменшується чисельність населення. Тільки за січень-червень 2018 року українців стало менше на 122 тисячі чоловік.
Головна причина такої катастрофічної депопуляції - зниження народжуваності, - пише obozrevatel.com.
"Це хвиля різкого скорочення народжуваності, коли покоління з'являлися вдвічі менше. В кінці 90-х, на початку 2000-х років. Ті діти, які зараз закінчують школу, це одні з найменших поколінь", - заявила Лідія Ткаченк, науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи НАН України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все включено: де знайти роботу з проживанням?


За її словами, народжуваність впала до тієї межі, коли знижуватися вже просто нікуди. Механізм депопуляції України зупинити буде дуже складно.
"Головну увагу варто приділити тому, щоб люди жили якомога довше. Тому що у нас просто катастрофічно низька тривалість життя як для європейської країни. Ми відстаємо навіть від Латинської Америки. Зараз у нас для чоловіків в середньому це 67 років, для жінок 76 років. Це дуже мало".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити