image
 |  2 11 Вересня 2018 | 14:24

Ковельчан закликають долучитися до всесвітньої екологічної акції

Прибрати від сміття береги річки Турії і тим самим долучитися до всесвітньої екологічної акції закликають мешканців Ковеля.
Про це «ВолиньUA» повідомили у відділі з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міськради.
Традиційно у  вересні відбудеться масштабна екологічна акція “Міжнародний день чистих берегів” (International Clean Beach day). Вона проходить щороку у різних куточках світу за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. Зокрема, в цей день прибираються береги   річок, морів та океанів. Захід започатковано в 1986 році і з часом  він набуває все більше популярності.
Наразі проблема засмічення побутовими відходами водойм набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенесення сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу підтримують захід.
«Виконавчий комітет міської ради та міжрайонне управління водного господарства закликають ковельчан долучитись до цієї екологічної акції.
Починаємо завтра, 12 вересня, о 10.00 год. Збір - на вул. Фабричній ( в районі РЖКП -1) .
Кожен охочий може прийти і допомогти прибирати  береги  Турії.
Не будьмо байдужими»! – закликають у міськраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир-Волинський водоканал взяв півмільйонний кредит

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити