image
 |  2 22 Вересня 2018 | 06:28

Російські бомбардувальники вторглись у повітряний простір Великобританії

Ланку винищувачів королівських ВПС Великобританії було піднято по тривозі, щоб перехопити два дальніх стратегічні бомбардувальники Ту-160 ВКС РФ (за класифікацією – Russian Blackjacks long-range bombers – ред), які пролітали в граничній близькості до повітряного простору Сполученого Королівства.
За даними прес-служби Міністерства оборони Великобританії, екіпажі російських бомбардувальників Ту-160 не вступали в контакт із співробітниками управління повітряним рухом, що робило їх небезпечними для всіх інших авіаційних об'єктів.
"Російські бомбардувальники, що зондували повітряний простір Великобританії, є ще одним нагадуванням про дуже серйозну військову загрозу, яку для нас сьогодні несе Росія. Ми без вагань будемо постійно захищати наше небо від агресивних дій. В черговий раз швидка реакція наших королівських ВПС продемонструвала, наскільки важливі наші збройні сили для захисту Великобританії ", – процитувала прес-служба слова міністра оборони Великобританії Гевіна Вільямсона.

У прес-службі Міноборони Сполученого Королівства вказали, що британські ВПС тісно співпрацювали з партнерами по НАТО для здійснення спостереження за літаками, які згодом були перехоплені британськими винищувачами над Північним морем і супроводжені в північному напрямку із зони інтересів Британії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку урочисто зустріли Севастопольську авіабригаду (ФОТО)
Як нагадує "Сьогодні", в травні цього року американським винищувачам F-22 довелося екстрено піднятися в повітря для перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 біля берегів Аляски.
І вже через кілька місяців, а саме – на початку вересня цього року, інцидент повторився. Американські винищувачі F-22 перехопили поблизу штату Аляска два російських атомних бомбардувальника Ту-95МС, які пролітали поблизу Алеутських островів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити