image
 |  0 2 Жовтня 2018 | 04:16

На Закарпатті заблокували контрабанду до ЄС більше тонни бурштину

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою блокували у Закарпатській області контрабандне надходження бурштину до країн ЄС.
Як повідомляють у прес-центрі СБУ, на митному посту «Лужанка» правоохоронці виявили у мікроавтобусі місцевого жителя понад тонну незаконно видобутого «сонячного» каменю. «Товар» знаходився в кузовному відсіку автомобіля та був розфасований у дорожні сумки. Оперативники спецслужби встановили, що контрабандному переправленню бурштину через державний кордон України сприяв один з працівників митниці.
За інформацією "Трибуни", згідно з попередніми оцінками, вартість вилученого каменю за цінами «чорного ринку» становить приблизно мільйон доларів США.
 

Співробітники СБУ затримали митника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за незаконне оформлення контрабанди.
У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до протиправних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Луцьку: п’яний водій намагався втекти від поліції (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити