image
 |  2 11 Жовтня 2018 | 16:25

У казки від Гройсмана медики вже не вірять, – голова райради на Волині

На Любомльщині місцева влада була змушена дофінансовувати галузь охорони здоров`я з місцевих бюджетів та погашати заборгованість із заробітної плати медичним працівникам району.
Про це у Фейсбуці написав голова Любомльської районної ради, свободівець Микола Сушик.
За його словами, найактуальнішим питанням сесії Любомльської райради стало питання внесення змін до бюджету.
«Як відомо, уряд Гройсмана систематично недофінансовує медичну галузь – любомльським медикам державний бюджет, станом на 01.10.2018 року, боргує 2 млн. 677 тис. грн. Урядовці не реагують на наші звернення з вимогами виконати державні зобов’язання.
Ми шукали різні шляхи виходу з цієї ситуації і змушені були вирішити дофінансувати нашу медицину з місцевих бюджетів. Заборгованість була розбита пропорційно до кількості населення по громадах і району», – йдеться у дописі.

У підсумку, Вишнівська ОТГ додатково виділила медикам – 350 тисяч, Рівненська ОТГ – 270 тисяч, натомість Любомльська ОТГ – та, в яку йде сплата усіх місцевих податків від медичних працівників, а за 8 місяців це – більше 1,5 млн. гривень, – лише 100 тисяч. У результаті з Любомльського районного бюджету, який нині складається з надходжень лише 4-х сільських рад, було вирішено допомогти любомльським медикам повною мірою і виділили їм додатково 402 тисячі гривень, хоча й цього виявилося недостатньо.
«Через незрозумілу позицію Любомльської ОТГ ми в районній раді були змушені знімати кошти з тих об’єктів, на які раніше закладали гроші. Тож, у цілому Любомльською райрадою було виділено більше 800 тисяч гривень на погашення заборгованості по заробітній платі медичним працівникам.
Я сьогодні не розумію бравади наших урядовців на різних ефірах про те, як вони гарно все фінансують – у ці казки від Гройсмана медики вже не вірять. На місцях ситуація – критична. Ми сьогодні виділили кошти, бо розуміємо, що лікарів та медсестер потрібно берегти, адже вони бережуть наше здоров’я. Якщо вони своєчасно не отримуватимуть заробітну плату, то залишать робочі місця, а це обернеться катастрофою.
Тож я запитую, яка мета цих псевдореформ? Зробити лікарні вільними від лікарів і пацієнтів?» – перепитує голова райради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У санаторію «Пролісок» – новий керівник

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити