image
 |  0 15 Жовтня 2018 | 10:22

В урочищі Вовчак на Волині вшанували 76-річчя створення УПА (ФОТО)

Активісти Турійської «Свободи» спільно з представниками патріотичної громадськості Волинського краю та місцевої влади вшанували 76-річчя створення Української повстанської армії в урочищі Вовчак на Турійщині.
Про це повідомляє на своїй сторінці у мережі Фейсбук спільнота «Урочище «Вовчак».

У День Покрови, 14 жовтня 2018 року, в урочищі «Вовчак» на Волині відбулись урочисті заходи, присвячені 76-й річниці створення УПА, Дню Захисника Вітчизни та Українського козацтва, зорганізовані місцевими свободівцями.

У програмі заходів відбулось урочисте Богослужіння у Храмі всіх святих Землі Української, яке відслужив настоятель храму, благочинний Турійського деканату УПЦ КП отець Микола Даньків.

Опісля присутні помолилися на могилах Героїв УПА та поклали квіти до братських могил повстанців на місцевому кладовищі.

Завершував урочистості святковий концерт на місці створення УПА за участю колективів художньої самодіяльності Турійського району.

Присутні могли також ознайомитися з визначними місцями відновленого з ініціативи ВО «Свобода» урочища Вовчак, із якими бажаючих охоче ознайомлювали комендант Вовчака Василь Мазурик та голова Турійської районної організації ВО «Свобода» Андрій Полячук.

«Покрова. Вовчак. Свята для кожного українця земля. Саме звідси поширилось полум'я збройної боротьби на терени усієї країни. Воістину: Вовчак - сакральне місце, Мекка для нинішніх і майбутніх українських патріотів на рівні із Чернечою горою у Каневі, Холодним Яром, Крутами, Берестечком...» - написав у мережі Фейсбук присутній на заходах депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Сівак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни беруть участь в Марші УПА в Києві (ФОТОРЕПОРТАЖ. ОНОВЛЕНО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити