image
 |  5 16 Жовтня 2018 | 18:00

Ворог здійснив більше 6 тисяч кібернападів на Україну від початку війни

За останні 4 роки Україна ставала об’єктом кібернападів Росії близько 6 тисяч разів. Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив у Брюсселі на конференції з питань виборчої безпеки.
Про це повідомляє Радіо Свобода.
За словами міністра, 6 тисяч випадків – це масштабні кібернапади, про які урядові відомо.
"Не йдеться лише про виборчу інфраструктуру, чи критичну, чи банківську. Наприклад, в середньому раз на тиждень інфраструктура нашого міністерства зазнає масштабного кібернападу. Напади можуть бути різними, але вони стаються з певною регулярністю", – розповів Павло Клімкін.
За період, відколи розпочалася агресія Росії у Криму і на сході України, Київ неодноразово звинувачував Росію у кібернападах на об’єкти інфраструктури. Зокрема, раніше цього місяця Служба безпеки України повідомила, що має докази причетності російських спецслужб до кібератак на об’єкти критичної інфраструктури.
У тому, що Росія здійснює організовані кібернапади, заявляють і деякі країни Заходу. Зокрема, США розслідують імовірне втручання Росії у вибори президента у 2017 році. Російська влада ймовірну причетність до таких кібератак відкидає.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готова застосувати проти Росії силу на морі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити