image
 |  2 7 Листопада 2018 | 06:15

На Волині вчителька вкинула сміття в рюкзак учениці

Сміття, висипане у рюкзак школярки, дискримінація та погрози: мама учениці 10-го класу загальноосвітньої школи у селі Дідичі Ківерцівського району повідомляє про те, як вчителька правознавства знущається з її дочки, уникаючи при цьому будь-яких покарань.
Про це пишуть Волинські новини.
Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини мама учениці школи пані Любов, у лютому вчителька правознавства-заступник директора школи Наталія Дмитрук сказала школярці, аби та попідмітала у кабінеті. Правознавство у той день було другим уроком, під час першого уроку географії інша вчителька не мала претензій до дітей щодо чистоти у класі. У той день дівчинка не була черговою, до того ж, інвентарю для прибирання не було, тому вона відмовилася прибирати. Вчителька сама десь взяла віника і, намівши сміття, поклала його дитині у рюкзак. Коли дитина заплакала, вчителька сказала, що та може їхати у Польщу, а вчительці за це все одно нічого не буде. На думку матері, це дискримінація учениці за походженням: покійний батько дівчинки був поляком, дитина була народжена у Польщі. Коли мама того дня приїхала з роботи, дочка їй про все розповіла. Вчителька правознавства про цей випадок не робила записів у щоденник учениці та не телефонувала її мамі, не повідомляла про це ані класному керівнику, ані директорові школи.
Коли матір учениці сама подзвонила до цієї вчительки, та сказала, що дитина сміялася та не хотіла прибирати. Мама зауважує, що сміялися усі учні, а винною виявилася чомусь лише її дочка. Вона попросила вчительку врегулювати конфлікт з дитиною. Протягом наступного тижня вчителька так і не попросила вибачення у школярки. Наступного понеділка мама приїхала у школу і звернулася до директора школи, але вчителька просити вибачення у дитини категорично відмовилася. Отже, мама учениці написала заяву на ім’я директора школи, аби вчителька була покарана. Втім, вчительку все ж не покарали: на педраді вирішили обмежитися усним попередженням.
Відтак, мама написала заяву у районний відділ освіти. Ківерцівський райвідділ освіти мав здійснити перевірку, однак дітей не опитували, а представники відділу взяли до уваги лише слова вчительки. Отже, догани чи інших стягнень від райвідділу освіти вчителька не отримала. Директорові школи лише рекомендували відсторонити її від проведення уроків у цьому класі. Отже, вона стала проводити уроки в іншому класі, але подала заяву проти директора школи про те, що її неправомірно відсторонили і у серпні виграла справу у суді.
У вересні вчителька знову прийшла у клас, де відбувся прикрий інцидент. Вона знову почала говорити дівчинці про те, що та «дограється». Школярка не має бажання надалі навчатися у цій школі та просить маму перевести її в іншу. Після цього матір дівчинки звернулася з заявами у відділ освіти та відділ захисту дітей. Представники відділу захисту дітей приїхали у школу через місяць, коли учні вже були на канікулах, тож опитати їх про те, чи вчителька погрожувала учениці, знову ж таки не було можливості. Тому вони не побачили загроз дитині.
Неодноразово дівчинка приходила зі школи знервованою, тож її мама у розпачі і не знає, куди ще можна звернутися, аби дитина могла спокійно ходити до школи, не наражаючись на погрози та приниження. Жінка розповідає, що з цією учителькою виникали конфлікти і в інших учнів, Так, учні повідомляли, що в іншому класі на уроці історії вона розповідала про секс. Діти записали це на диктофон та продемонстрували батькам. Ті написали заяву директору про те, що не хочуть, аби ця вчителька викладала у їхньому класі. Попри це, як розповідає жінка, вчителька досі ніяк не була покарана.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перестрілка на Рівненищині: лучанина поранено, рівнянин зник (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити