image
 |  0 12 Червня 2018 | 10:54

37% населення України не мають банківського рахунку

37% населення України не мають жодного відкритого банківського рахунку.
"2011 року серед дорослого населення України 41 відсоток жителів мав хоча б один банківський рахунок. За шість років, тобто 2017-го цей показник зріс до 63 відсотків. Інші 37 відсотків дорослого населення не мають рахунків у банках", - повідомив очільник НБУ Яків Смолій, пише Finclub.

За його словами, 48% населення Вірменії мають банківські рахунки. У Чехії таких 81%, в Угорщині - 75%, в Білорусі - 81%, в Австрії - 98%, в Нідерландах і Данії - 100%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці активніше переходять на безготівкові розрахунки.

"Щоб підвищити рівень фінансової інклюзії, потрібно стимулювати розвиток новітніх фінансових технологій, посилювати захист прав споживачів і працювати над підвищенням фінансової грамотності населення. Адже фінансова інклюзія - шлях до майбутнього зростання економіки за допомогою мобілізації заощаджень населення, інвестицій в розвиток економіки України, а також диверсифікацію фінансової системи", - підсумував Яків Смолій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити