image
 |  0 8 Лютого 2019 | 13:01

Аналітики розповіли, на що депутати Луцької міськради витрачали кошти депутатського фонду

Депутати Луцької міськради переважно спрямовували кошти свого депутатського фонду на проведення ремонтних робіт, встановлення дитячих майданчиків, закупівля меблів, оргтехніки, лавочок та іншого обладнання. Такими виявились результати аналізу, проведеного аналітиками Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу (ЦПАВК).

Як повідомили у ЦПАВК, аналітики центру звернулись із запитом до департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради для отримання офіційної інформації щодо суми депутатського фонду, яку використав кожен з 42 депутатів Луцької міської ради протягом 2018 р. та переліку завдань та заходів, на які було спрямовано кошти депутатського фонду кожного з 42 депутатів Луцької міської ради у 2018 році.

«Відповідно до Програми формування та використання коштів депутатського фонду в бюджеті міста на 2018 рік було передбачено видатки в сумі 4 200 000 гривень. Завдання та заходи по даній Програмі формувалися на підставі звернень мешканців міста та бюджетних установ до депутатів міської ради, які були розглянуті та проаналізовані головними розпорядниками коштів відповідно до напрямків видатків», - йдеться у відповіді на запит.

За результатами аналізу отриманої інформації, 33 депутати (а це 79% від усієї кількості депутатів) в рамках Програми формування та використання коштів депутатського фонду отримали по 100 тисяч гривень.

Натомість, депутату Аркадію Соломатіну (позафракційний) виділили 99 тис. 998 грн, Юрію Безпятку («УКРОП») – 99 тис. 997 грн, Олександру Козлюку (позафракційний) – 99 тис. 900 грн, Тетяні Янчук («УКРОП») – 99 тис. 300 грн, Богдану Вавринюку (ВО «Свобода») – 93 тис. 500 грн, Петру Нестеруку («БПП «Солідарність») – 85 тис. грн, Анні Мовяк («Громадський рух «Народний контроль») – 75 тис. 100 грн, Валерію Бондаруку (ВО «Батьківщина») – 50 тис. 420 грн, а Наталії Бунді («БПП «Солідарність») – кошти не виділялись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку зіпсували рекламу Зеленського й екс-регіоналів (ФОТО)

Відтак, майже 60% депутатів Луцької міської ради стовідсотково «освоїли» виділені їм кошти. Натомість, двоє обранців Луцької громади – Павло Данильчук та Юлія Вусенко витратили зі свого депутатського фонду 50% та 93% коштів відповідно.

Переважну більшість коштів «депутатського фонду» місцеві обранці витратили на поточний та капітальний ремонт дворів, доріжок, шкіл та кабінетів у школах, водо- та електромереж; на придбання і встановлення дитячих і спортивних майданчиків, лавочок, оргтехніки, меблів для шкіл та інших комунальних закладів, дверей та вікон, спортивного інвентарю, медичного обладнання; на здійснення благоустрою територій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити