image
 |  2 5 Жовтня 2020 | 12:55

Анатолій ВІТІВ: Ми щирі у своїх діях і словах. Ми віримо в те, що робимо*

Звернення до волинян

25 жовтня відбудуться вибори до місцевих рад. Місцеве самоврядування залишилося останнім бастіоном, який ще не захопила некомпетентна, непрофесійна та уражена вірусом капітуляції команда Зеленського. 

Кожен день діяльності ЗЕ-влади демонструє управлінську убогість, помножену на бажання нових обличь осідлати старі корупційні схеми. Щодня ми стаємо свідками деградації держави, яка відбувається під керівництвом «слуг народу». Падіння економіки, розквіт корупції, і подальше збагачення олігархів – реалії правління Зеленського та його уряду. Теза про кінець епохи бідності та брехні виявилася дешевою виборчою технологією, на яку, на жаль, «клюнула» значна частина суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли політика центральної влади позбавлена національного змісту, державницька позиція місцевих рад набуває особливого значення

Зовнішньополітичний курс Зеленського є прямою загрозою національному відродженню та створює реальні передумови для капітуляції перед агресором. Загравання перед російським агресором, принизливі спроби вгодити російським окупантам та надати особливий статус Донбасу можуть розвернути Україну назад у «русскій мір». В умовах, коли політика центральної влади абсолютно позбавлена національного змісту, державницька принципова позиція місцевих рад набуватиме особливого значення. Однак, якою вона буде, – залежить від того, які політичні сили будуть обрані до цих рад.

«Свобода» у місцевих радах завжди займала принципову позицію з відстоювання соціальних та національних інтересів. Ми робили те, що обіцяли перед виборами. Ми говорили, коли інші не наважувалися сказати. Ми діяли, коли інші спостерігали збоку або відверталися. Ми йшли вперед, коли інші стояли на місці. Ми проявляли ініціативу, коли інші вичікували. Ми були на вістрі захисту інтересів громад.

За ці п’ять років депутати «Свободи» в області не зламалися і не зрадили принципам. Зуміли протистояти труднощам і долати перешкоди. І я вдячний за плідну роботу усій команді Волинської «Свободи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діючим ОТГ мали би дати можливість попрацювати хоча би каденцію, – депутат Волиньради (ВІДЕО)

Команда Волинської «Свободи» продемонструвала ефективну, монолітну та злагоджену роботу у радах різних рівнів. Відкритість перед людьми та відповідальне ставлення до виконання обов’язків – це наші переваги. Наші представники успішно розвивають ОТГ у Берестечку, Люблинці, Велицьку. Наші депутати продуктивно працюють під час сесій та на засіданнях комісій. Проводять прийоми громадян, надсилають запити і звернення. Готують проєкти рішень із актуальних питань.

Завдяки активній позиції «Свободи» вдалося кардинально змінити «правила гри» у відносинах між Волинською ОДА та обласною радою. Запроваджено конкурсний відбір на посади керівників комунальних підприємств. Змінено непрозору процедуру розподілу коштів обласного бюджету. Захищено право громад під час реформи децентралізації об’єднуватися на добровільній основі. За час нашого перебування в обласній раді не допущено жодного випадку «дерибану» комунального майна.

Так, ми – не ідеальні. Але ми щирі у своїх діях та словах. У нас є сформований світогляд, система цінностей, ідеологічний фундамент. Ми віримо у те, що робимо. Ми не зраджуємо і не підлаштовуємося під тимчасову політичну кон’юнктуру в країні. У нас є чітке бачення розвитку держави та місцевих громад. Ми любимо свою країну та Волинь. І щиро хочемо добра та процвітання для української нації. Ми – партія, а не черговий проєкт, який створюється під нові вибори. Ми відкриті до співпраці та конструктивної критики. Ми – справжні.

У наших лавах – різні люди. Різного віку, характеру, професій, інтересів і захоплень. Але нас об’єднує командний дух і спільне бачення. Нам є з чим йти до волинян. Є про що прозвітувати і є що запропонувати. Ми робимо те, що обіцяємо.

Ми – ті, хто тримає слово.

Анатолій ВІТІВ,

голова Волинської «Свободи»,

депутат Волинської облради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні сьогодні дві проблеми – 95 квартал та коронавірус, – депутат Волинської облради (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити