image
 |  5 2 Липня 2020 | 09:18

Чоловік померлої у Луцьку породіллі не вірить у діагноз «COVID-19» (ВІДЕО)

Напередодні, 30 червня померлу від COVID-19 породіллю поховали. Нині у селі Топілля тестують усіх контактних з жінкою родичів. Чоловік 39-річної Ганни Сад розповів Суспільному: у смерть дружини від коронавірусу не вірить.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

У селі Топілля Рівненської області медики нині проводять забір аналізів для ПЛР-тестування чоловіка і чотирьох дітей породіллі. Зі слів медсестри Марії Колядич, запланували зробити 12 тестів контактним особам. Результати повідомлять за кілька днів.

Нагадаємо, жінка померла 28 червня у відділенні для «важких» хворих на коронавірус у Волинській обласній клінічній лікарні. Іван Сад розповів кореспондентам: 22 червня разом з дружиною приїхав до Луцька на пологи. Позитивний тест на коронавірус отримали на наступний день після кесаревого розтину - 24 червня.

«Направили нас в Луцьку санстанцію. Взяли аналізи. Якби був той коронавірус, то вони б мене звідти не випустили. А то нічого я пішов. Все їдьте в обласну до вокзала і ложіть», - розповідає Іван Сад.

З його слів, в останні два дні перед смертю з дружиною не мав зв’язку. Про смерть Ганни йому повідомили медики.

Лікар луцького пологового будинку Сергій Сябрук каже: Ганна Сад поступила в медзаклад у важкому стані – вона кашляла, кілька днів мала температуру. Їй зробили рентген, діагноз – полісегментарна пневмонія. 23 червня, через погіршення серцебиття плоду було проведено кесарів розтин. Наступного дня, коли у жінки лабораторно підтвердився діагноз «коронавірус», породіллю перевезли до обласної клінічної лікарні. Де вона і померла.

У пологовому кажуть: у результаті кесаревого розтину народилася дівчинка. Вага — 4 кілограма 400 грамів. Результат ПЛР-тестування новонародженої виявився негативним. Стан здоров’я дитини нині задовільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через коронавірус заклади освіти Луцька зекономили понад 14 мільйонів гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити