image
 |  0 1 Квітня 2020 | 08:48

До Дня птахів у Ківерцівському НПП «Цуманська пуща» виготовили і встановили 40 дуплянок (ФОТО)

Готуючись до весни та повернення птахів у наші ліси, працівники державної охорони всіх природоохоронних відділень Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» виготовили та встановили 40 дуплянок.

Як зазначають на сайті НПП «Цуманська пуща», акція приурочена до Міжнародного дня птахів, який щорічно відзначається 1 квітня.

"Дуплянка — штучне гніздо, виготовлене в поліні, яке з торців закрите піддоном та дахом, і має отвір. Дуплянки кропіткіші у виготовленні, проте при їх наявності, птиці віддають перевагу їм швидше, оскільки дуплянка більш схожа на природне гніздо (дупло, яке залишилось після дятла) з отвором у стовбурі. Також дуплянки менш помітні для хижаків, втрати тепла в дуплянках менші, ніж в квадратній шпаківні, збитій з дощок. Дуплянку часто можна виготовити навіть зі старого стовбура ядрових порід дерев, де серцевина вже вигнила. Недоліком дуплянок є порівняно велика складність виготовлення, що вимагає наявності навички, громіздкість",  — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити