image
 |  4 19 Листопада 2019 | 08:45

Дві-три особи вирішили «перекроїти» карту області на власний розсуд, – волинський посадовець

Влада Зеленського форсованими темпами намагається завершити процес децентралізації, нехтуючи думкою місцевих громад. у тому числі й обласних рад, викинувши їх із процесу формування Перспективного плану утворення ОТГ. Дві-три особи вирішили «перекроїти» карту області на власний розсуд.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук перший застпник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук (фракція ВО "Свобода").

"Як наслідок, передбачається не лише приєднати території, що не відносилися до жодної ОТГ (до речі, в багатьох випадках безсистемно), але й ліквідувати новоутворені громади, приєднавши їх до інших ОТГ.

Натомість, як на мене, потрібно було: по-перше, завершити процес утворення нових ОТГ та доєднання до існуючих ОТГ «білих плям» територій, які не ввійшли в жодну ОТГ. А, по-друге, провести місцеві вибори і дати можливість кожній громаді прожити повну каденцію. І лише по завершенні каденції розглянути питання про подальшу долю неспроможних громад", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, як Мар'янівська ОТГ опинилась у складі Горохівської, – Валентин Малиновський

"При цьому не можна забувати, що успішною реформа буде лише тоді, коли держава передаватиме місцевому самоврядуванню не лише нові функції, але й фінансові ресурси для їх реалізації", - додає Юрій Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі навколишні ОТГ хочуть приєднати до Луцька: повний СПИСОК «примусових» об'єднань на Волині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Волиньради підозрює чиновників ОДА у підробці документів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити