image
 |  2 13 Січня 2021 | 16:04

Економічний націоналізм та протекціонізм мають стати фундаментом розвитку України, - Анатолій Вітів

Основою розвитку України має стати економічний націоналізм та розумний протекціонізм.

Про це у інтерв'ю заявив голова Волинської "Свободи", депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

Політик навів приклад успішних країн, які досягли економічної могутності, застосовуючи методи економічного націоналізму та протекціоналізму. І закликав наслідувати апробовані методики, а не сліпо копіювати рецепти ліберальних глобалістських інституцій.

"Основним пріоритетом мав би бути розвиток економіки. А фундамент такого розвитку – економічний націоналізм і розумний протекціонізм. Ми маємо створити умови для розвитку власного бізнесу. Захищати його і плекати. Те саме свого часу робили усі розвинуті країни світу. Зокрема «азійські тигри». У глобалізації кожна держава шукає свій власний інтерес. Свої сильні сторони. Коли провідні країни світу та світові ліберальні інституції кажуть: ви глобалізуйтесь і повністю відкривайте ринки, вони лукавлять. Тому що самі цього не роблять. Або ж мають настільки сильні позиції в окремих галузях, що виступають монополістами. Звісно, їм вигідна така модель глобалізації. Усі високорозвинуті країни виходять із теорії економічного націоналізму, завойовуючи місце під сонцем. І це слід робити Україні. Але жодний уряд чи президент цього не розуміли. Тому живемо так, як живемо", - констатував Анатолій Вітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради майбутнього України Порошенко має вгамувати свої президентські амбіції, - Анатолій Вітів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити