image
 |  2 25 Лютого 2019 | 12:12

Європейських послів шокувало, наскільки слабо Зеленський розбирається в політиці, - джерело

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський за останні місяці провів серію зустрічей з експертами та дипломатами, з'ясував журнал "НВ" у ході підготовки матеріалу про його погляди та оточення.

Такі зустрічі, за словами людей, що спілкувалися із Зеленським, виявляють його найбільш вразливу сторону: слабке розуміння питань внутрішньої і зовнішньої політики, а також законів, за якими функціонують державна система управління і макроекономіка.  

За інформацією "НВ", яку підтвердили відразу кілька джерел у дипломатичних колах, нещодавно Зеленський зустрічався з послами країн Євросоюзу в Україні. За словами одного із західних дипломатів, який спілкувався з безпосередніми учасниками цього напівофіційного рандеву, кандидат не справив великого враження на послів. Більше того, їх вразило поверхове розуміння Зеленським внутрішніх і зовнішніх політичних процесів. 

"Той же дипломат підкреслив, що іноземних представників перш за все насторожує питання нацбезпеки, адже маючи під боком Володимира Путіна з його агресивною політикою, отримати непідготовленого президента для України - це великий ризик", - пише журналіст НВ Крістіна Бердинських у своєму матеріалі про Зеленського. 

Схожу стурбованість на Заході вже почали висловлювати і публічно. 20 лютого на сайті відомого аналітичного центру Atlantic Council з'явилася авторська колонка Олександра Мотиля, професора політології Ратгерського університету США. У ній експерт назвав обрання Зеленського катастрофою. 

Мотиль прогнозує: якщо шоумен стане українським лідером, в Україні сповільниться прогрес у відносинах із Заходом, зупиняться реформи, а у Путіна з'явиться спокуса скористатися слабкістю нового президента. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибрати посаду Президента. План «Ze»

Нагадаємо, зараз актор є лідером президентських перегонів за даними соціологів - у тому числі опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 31 січня до 10 лютого 2019 року.

Згідно з опитуванням КМІС, якби вибори проводилися на початку лютого, за Володимира Зеленського проголосували б 26,9% респондентів, за Петра Порошенка - 17,7%, за Юлію Тимошенко - 15,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський привітав українців з 23 лютого, а потім стер допис

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити