image
 |  29 1 Травня 2021 | 18:58

Фірма з Ковельщини назвала обшуки у себе – сумнівними слідчими діями

29-30 квітня Національна поліція України провела обшуки у місцях виробничих потужностей ТОВ «Верба-ВВ», яке сьогодні, 1 травня, оприлюднило з цього приводу свою позицію.

Про це повідомляє «Ковель Медіа».

Як стверджують у товаристві, близько 70 чоловік різних правоохоронних органів, які отримують зарплату за рахунок сплати податків бізнесом, протягом 48 годин шукали те, чого не може бути – незаконної діяльності чи лісу на території деревообробного процесу.

Також близько 20 чоловік Державної лісової охорони протягом 2 днів фізично контролювали і перевіряли приватне підприємство, шукали незаконну деревину. До цієї слідчої дії долучили і Державну екологічну інспекцію тощо.

За словами керівництва «Верба-ВВ», уже тривалий час деревообробне підприємство перебуває «під тиском» різних корумпованих груп чиновників, багатьох контролюючих органів державної влади та правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Свобода» вимагає від прокуратури розслідувати незаконні масові рубки лісу на Волині

«Проведення таких обшуків, на нашу думку, це неадекватна реакція чиновників на публічну принципову вимогу ТОВ «Верба-ВВ» – провести реформи лісового господарства, припинити тіньовий обіг деревини та запровадити відкритий і прозорий ринок.
Є повним безглуздям очікувати, що наше підприємство може використовувати якусь незаконну сировину чи вдається до будь-яких незаконних дій в процесі переробки лісу в умовах постійного тиску.
На жаль, Поліція Волині розголошує таємницю слідства, більше того – поширює в ЗМІ маніпулятивну інформацію про події 29-30 квітня 2021 року, чим завдає шкоду діловій репутації ТОВ «Верба-ВВ».
З розумінням відносимося до розчарування правоохоронців, яким не вдалося виявити незаконний ліс.
Саме завищені очікування правоохоронців і відсутність реальних результатів обшуків, на нашу думку, спонукали слідчих до вилучення законної продукції і, таким чином, створення для публіки хоча б якогось оправдання некомпетентних сумнівних слідчих дій.
Бюджетні кошти, витрачені на 2-дений обшук у ТОВ «Верба-ВВ», є поганим прикладом нераціонального використання ресурсів суспільства.
Переконливо просимо всіх правоохоронних органів, в першу чергу, зберігати здоровий глузд, хоча б трішки думати, а лише згодом – залучати КОРД та вдаватися до силових методів і використання владних повноважень.
На жаль, доходить до абсурду, коли ТОВ «Верба-ВВ» приходиться більше дбати за збереження «oblico morale» правоохоронців, ніж самим правоохоронцям.
Будь ласка, зберігайте честь мундирів і не виконуйте «брудні» та провокативні «замовлення» вищих посадових органів державної влади, установ, підприємств, їх службових та посадових осіб, які нічого не навчилися на державній роботі, окрім корупції.
Цим ви набагато більше принесете користі суспільству і державі, ніж коли 48 годин підряд майже сотнею людей шукати неіснуючих правопорушень.
Остаточні висновки у цій справі зробить суд, так само як перевірить законність і обгрунтованість дій працівників правоохороних органів, метди і форми їх роботи», – йдеться у заяві «Верба-ВВ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чиє деревообробне підприємство на Ковельщині обшукали силовики

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити