image
 |  0 12 Грудня 2018 | 13:13

«Губернатор» Волині погрожує звільненням директору «Волиньторфу», конфлікт набирає обертів

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко збирається звернутися до Прем'єр-міністра України щодо звільнення генерального директора «Волиньторфу» Івана Киричика.

Про це «ВолиньUA» стало відомо під час під час спільної наради очільників ДП «Волиньторф» та керівництва області, що відбулася 11 грудня наприкінці робочого дня.

Нагадаємо, що конфліктну ситуацію на ДП «Волиньторф» того ж дня розбирали на спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань законності, а також екології та раціонального використання природних ресурсів. На спільне засідання, яке запланували 11 грудня на 12:00 годину, заздалегідь запросили представників виконавчих органів влади, однак посадовці президентської вертикалі його проігнорували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської ОДА проігнорував засідання комісії облради з приводу ситуації на «Волиньторф»

У результаті голова постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією Анатолій Вітів (фракція ВО «Свобода»), запропонував винести це питання на розгляд чергової сесії обласної ради, ухваливши рішення, аби доповідачем з цього питання був особисто голова ОДА Олександр Савченко.

Члени двох постійних депутатських комісій таке рішення підтримали, запропонувавши також поставити питання про відповідність чиновників ОДА, які проігнорували спільне засідання депутатських комісій, займаним посадам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада ставитиме питання про відповідність чиновників ОДА займаним посадам

Тим часом голова Волинської ОДА Олександр Савченко, заздалегідь знаючи про заплановане засідання депутатських комісій, із якогось дива запропонував того ж дня, тільки на 16:00 годин,у провести зовсім іншу нараду з цього ж питання, повідомивши про це депутатів обласної ради буквально за дві години до початку спільного засідання депутатських комісій.

«Нарада планувалася вже декілька тижнів. По-перше, керівник державного підприємства «Укрторф» пан Озерчук до нас звертався ще місяць тому. І ми відреагували на ці звернення: написали листи Прем’єру, Мінекології, скрізь. І вам написали, що ми за те, щоби продовжити видобування торфу, – розпочав розмову Олександр Савченко, слова котрого цитує «Перший».
«Однак, декілька тижнів тому окремі політичні діячі висловили думку про те, що я проти цього. Далі до мене звернувся голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, який повідомив про те, що директор одного із заводів сказав, що вони будуть закриватися. Знаючи це, дав вказівку зібрати нараду, попередньо детально вивчивши стан справ. І зараз немає ніякої політики, а звичайна робоча нарада, де ми будемо оперувати цифрами, щоб зрозуміти, що відбувається. Я не підлаштовуюcь під політиків, а працюю на державу», – стверджує Олександр Савченко.

Аналізуючи роботу «Волиньторфу», Олександр Савченко зауважив, що питання про закриття підприємства не стоїть, воно буде працювати та видобувати торф, а волиняни будуть забезпечені роботою.

У той же час він наголосив, що на підприємстві виявлені чисельні факти порушень законодавства. Тому звернеться до всіх контролюючих та правоохоронних органів із вимогою провести комплексну перевірку господарської діяльності «Волиньторф» і покарати тих, хто свідомо завдавав шкоди підприємству нібито заради власної вигоди, прикриваючись політичними прапорами.

У підсумку наради вирішили підготувати звернення до Прем’єр-міністра України про звільнення із займаних посад: генерального директора ДП «Волиньторф» Киричика Івана Мироновича та начальника управління держпраці у Волинській області Стаська Ростислава Богдановича; звернення до правоохоронних та контролюючих органів із приводу масових порушень у сфері фінансово-господарської діяльності керівництва ДП «Волиньторф», проведення невідкладних перевірок у частині дотримання законодавства про працю, стану дотримання санітарних норм умов праці та пожежної безпеки на державному підприємстві ДП «Волиньторф».

Такий розвиток подій свідчить про те, що розгляд конфліктної ситуації на ДП «Волиньторф» може стати одним із основних питань порядку денного найближчої сесії обласної ради, і дуже сумнівно, що колектив підприємства, який на сьогодні повністю підтримує свого керівника, погодиться з такими оцінками. Навряд чи погодиться і депутатська більшість. Тим більше, що Іван Киричик сам є депутатом обласної ради, і доволі авторитетним у депутатських колах керівником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cавченко продовжує безславну політику Гунчика

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити