image
 |  11 13 Квітня 2020 | 11:05

Історії успіху випускників Луцького інституту розвитку людини

Найголовнішим критерієм оцінки власної діяльності колектив кафедри фізичної реабілітації та соціального забезпечення Луцького інституту розвитку людини вважає затребуваність і високу конкурентноспроможність її випускників на ринку праці.

Про це пишуть на сайті Луцького інститут розвитку людини Університету "Україна" .

Саме реабілітаційний напрямок, основою якого є комплексне відновне лікування захворювань та ушкоджень, все більше стверджується у медицині. У цьому процесі провідну роль відіграє фізична терапія та ерготерапія. На сьогодні фахівці спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» («Фізична реабілітація») працевлаштовані у багатьох медичних установах міста Луцька. Так, у реабілітаційному відділенні КП «Луцька міська дитяча поліклініка» на посаді фізичного терапевта працює Гудзь Оксана – випускниця (магістр 2009 року випуску) спеціальності «Фізична реабілітація».

"На сьогодні проблем у сфері реабілітації є багато і перша з них – це відсутність кваліфікованих спеціалістів. Саме цю прогалину у сфері медицини заповнює Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна», який випускає кваліфікованих фахівців-реабілітологів. Навчаючись у цьому закладі вищої освіти, я отримала ґрунтовні знання і вміння з медико-біологічних та педагогічних питань теорії, методики та практики фізичної реабілітації, технічних засобів з оздоровлення, фізичної реабілітації, фізичного виховання і спорту. Ці знання допомагають мені у практичній щоденній діяльності, оскільки я вмію чітко визначити порушення функцій і підібрати відповідні реабілітаційні програми. На мою думку, коли в нас буде більше висококваліфікованих реабілітологів, то від цього виграє і держава, і люди".

Оксана Гудзь. Фізичний терапевт реабілітаційного відділення КП «Луцька міська дитяча поліклініка»

Також у КП «Луцька міська дитяча поліклініка» на посаді медичної сестри реабілітаційного відділення працює випускниця спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» (магістр 2020 р. випуску) Марина Віннік.

"Ще Авіценна, захоплюючись медициною, свого часу казав: «Лікар повинен мати очі сокола, роки дівчини, мудрість змії і серце лева». Медицина – це і ремесло, і наука, і мистецтво. Та якщо науку можна вивчити, а ремесло отримати завдяки досвіду, то мистецтвом медицину може зробити лише талановита людина. Саме тому, закінчивши школу, я обрала для вступу Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна» спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія». На сьогодні моя професійна діяльність пов’язана з медициною. Але для того, щоб працювати медичною сестрою, я пройшла складний відбір, наполегливо і добре навчалася, багато часу приділяла оволодінню необхідними практичними навичками. Диплом магістра, який я отримала після закінчення цього закладу вищої освіти, є для мене запорукою стабільності на ринку праці. Працюючи у реабілітаційному відділенні КП «Луцька міська дитяча поліклініка», я виконую профілактичні, лікувальні, лікувально-оздоровчі та реабілітаційні заходи відповідно до своєї професійної компетентності та повноважень. Цими знаннями я завдячую викладачам цього вишу".

Марина Віннік. Медична сестра реабілітаційного відділення КП "Луцька міська дитяча поліклініка"

Випускники спеціальності «Фізична реабілітація» Павло Троцюк, Ярослав Ковач (диплом спеціаліста 2005 року випуску) та Валерій Найдюк (диплом магістра 2006 року випуску) працюють у фізіотерапевтичному відділенні Луцької міської лікарні. У відділенні, де проводиться лікування, профілактика та реабілітація фізичними методами традиційного напрямку, кваліфіковані масажисти проводять лікувальний масаж, а також володіють класичним, сегментарним, точковим та антицелюлітним масажем.

Забезпечити успішне працевлаштування випускників може лише кваліфікований персонал викладчів, необхідний матеріально-технічний потенціал, наявність потужних баз практичної підготовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині семеро медиків захворіли на коронавірус

Кафедра фізичної реаблітації та соціального забезпечення має необхідну партнерську базу, де проходять практику студенти спеціальностей. Так, наприклад, кафедру та Державну реабілітаційну установу «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» поєднують давні зв’язки, а нещодавно керівництвом сторін-партнерів укладено комплексну угоду про співпрацю, що в перспективі забезпечує реалізацію вимоги дуальної освіти у процесі підготовки майбутніх фахівців спеціальностей 016 “Спеціальна освіта” та 227 “Фізична терапія, ерготерапія”.

Цікавою та пізнавальною є практика студентів спеціальності «фізична терапія, ерготерапія» у Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей з ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки.

Кафедра забезпечена і своєю потужною матеріально-технічною базою. В інституті неодноразово проводилися курси масажу, що користуються популярністю як серед практикуючих фахівців, так і серед охочих освоїти цей фах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити