image
 |  4 17 Вересня 2020 | 08:49

Кравчук і Фокін «зливають» Україну за завданням офісу Зеленського

Політика національного приниження і загравання з російським агресором. Так коротко, але влучно можна охарактеризувати зміст діяльності Зеленського і його свити «слуг». 

За останній рік українці не раз були шоковані ініціативами влади зі здачі національних інтересів. Назву лише найбільш відомі та скандальні. Т.зв. «формула Штайнмаєра», відведення української армії з лінії розташування на Донбасі, заборона відкривати вогонь у відповідь на обстріли російських бойовиків. Ініціативи з створення консультативної групи з представниками ДНР і ЛНР. Просування ідеї проведення місцевих виборів на окупованих територіях без контролю над державним кордоном України. Постійне замовчування факту російської агресії з боку Зеленського та посадових осіб і курс на зняття відповідальності з Москви. Зрив спецоперації по затриманню «вагнерівців» через витік інформації з Офісу Президента. 

А нещодавно українське суспільство обурила нова звістка. Призначений Зеленським голова делегації України в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу Леонід Кравчук люб’язно запропонував російським військовим провести інспекцію позицій української армії на Донбасі. Інспекція окупантів зірвалася через велике обурення громадянського суспільства. Але остаточно від цієї ідеї не відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви Фокіна – державна зрада, старечий маразм чи хитрий план?

Вони готові у прямому сенсі впасти на коліна, аби лише заслужити похвалу у Путіна. Чи хоча би добитися з ним зустрічі. Хто би міг ще кілька років тому уявити, що на нашій землі загарбники проводитимуть інспекцію наших позицій! І робитимуть це за запрошенням української влади! А що як російським бойовикам схочеться проінспектувати Верховну Раду, Кабмін, українську столицю? А, може, і Луцьк та Волинь? Чи ця влада скоро дозволить російським терористам інспектувати всю територію України?

Хтось може подумати, що я перебільшую. Зовсім ні. За часів правління Зеленського у вищих ешелонах влади діє потужне проросійське лобі. Глава Офісу Президента Андрій Єрмак працює в інтересах Москви. Вся офіційна політика спрямована на те, аби зайвий раз не нагадувати Росії про її відповідальність за війну. Жодних військових парадів. Жодних згадок про російську агресію в законі про місцеві вибори на Донбасі. Поступове згортання українізації. Атаки на українську мову. Все це – складові системної політики. А призначення на посади для переговорів у Мінську таких одіозних персонажів із комуністично-«совковим» світоглядом, як Кравчук та Фокін, є чітким сигналом неприхованого бажання злити українські національні інтереси.

Кравчук і Фокін призначені на посади у Тристоронній контактній групі не тому, що мають якісь особливі таланти, дипломатичний досвід чи заслуги перед Україною. Ні, вони призначені тому, що їхні погляди на вирішення проблеми Донбасу найбільше співпадають із поглядами Зеленського і глави його офісу Єрмака. Не даремно в Офісі Президента не стали критикувати ініціативи Кравчука інспектувати українських солдат бойовиками з ДНР і ЛНР. А ще його бажання вести прямі переговори з російськими бойовиками на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл бойовикам «ДНР» «проінспектувати» позиції ЗСУ – це державна зрада, не на словах, а на ділі, - Олег Тягнибок

Не обурюються у Зеленського і відверто зрадницьким заявам заступника голови Тристоронньої контактної групи Фокіна. Той взагалі запропонував повну амністію бойовикам та поширити дію особливого статусу Донбасу на всю Донецьку і Луганську області. А ще Фокін вважає, що якби Росія не окупувала Крим, то його би забрали американці. І виправдовує анексію півострова. І таку людину призначають представляти інтереси України на міжнародній арені! Чи може Фокін у тристоронній групі представляє інтереси ДНР і ЛНР? Тоді його хворі фантазії можна зрозуміти. Але не можна виправдати тих, хто призначив його на цю посаду.

Здавалося би, після таких заяв і скандалів Кравчук і Фокін мали би бути негайно звільнені як потенційні зрадники. З такими ідеями ці два старці можуть хіба що їхати на постійне проживання у ДНР/ЛНР. Але нічого такого не сталося. Напевно, у Зеленського підтримують такі ідеї. От тільки ще трохи побоюються заявити про це публічно. А то раптом реакція суспільства буде непрогнозована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову заїжджий: повідомили ім'я першого заступника голови Волинської ОДА

Влада веде себе так, ніби Росія не агресор. Робить усе, щоб не роздратувати Москву. Сповідує лінію, начебто конфлікт на Донбасі є внутрішнім громадянським конфліктом, а не зовнішньою агресією. Українців знову привчають до думки, що вони не здатні перемагати. Що наша доля – це підкорюватися обставинам, а не самим творити обставини. Що перед Росією потрібно плазувати і погоджуватися на її вимоги. Що Україна не може бути суб’єктом політики, а лише її об’єктом. Що можна просто так забути про Крим, про тисячі полеглих українських воїнів. Про окуповані території і зруйновані життя.

Боротися з ворогом, який прийшов на твою рідну землю? Ні, це не метод Зеленського. Йому ближче до душі просувати акти національного приниження. Випробовувати чутливість української нації т.зв. «формулами Штайнмаєра», інспекціями та особливим статусом Донбасу. Все це подається нам у красивій обгортці прагнення до миру. От тільки цей мир означає українську капітуляцію. А шлях до неї лежить через національне приниження, втрату самоповаги, гідності та честі. З такими підходами Зеленського чекає хіба що зупинка у Ростові...

Анатолій ВІТІВ,

голова Волинської «Свободи»,

депутат Волинської облради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову втрати: на війні з російськими окупантами загинув боєць Волинської бригади

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити