image
 |  7 2 Березня 2019 | 13:19

Лучанку образили сердиті бабусі в церкві

Лучанка поділилась неприємним досвідом спілкування з старшими жіночками в одному з луцьких храмів. 

Про це користувачка Пані Шановна написала у спільноті "Теревені про Луцьк".

"Одразу напишу. Я людина віруюча, хоч і не порядна вірянка. В церкву ходжу за покликом серця і на Великдень, так то не правильно, я знаю. В груди себе не б'ю, в баталіях участі не приймаю. Я вірянка ПЦУ. І от знайшла я іконку. Прийшла сьогодні до Собору з тією іконкою. Тож не викидати її. Підходжу до жінки, що продає свічки справа. Питаю, що робити з іконкою.

Як вона на мене налетить з криками: "Нащо мені ваша іконка! Робіть з нею, що хочете!!! Нащо вона мені!" Мені стало дуже сумно і образливо. Бо це неприпустимо. Мені ж не викидати цю іконку?

Підійшла до жінки зліва. Чемно питаю, що роботи з знайденою іконкою. Нащо вона мені відповіла: " Винесіть в притвор (мусила гуглити бо не запам'ятала), і покладіть де поминальні книжки". Відповідаю, що не знаю де той притвор.

І та літня жінка мене починає соромити: "Ви не знаєте, що таке притвор?! А в квартирі знаєте де коридор?"

Звісно я не знаю, що таке притвор. Я впевнена, що не всі прихожани знають. Більшість не знають.

А тепер питання, хіба ТАК має бути?

Чи піду я тепер в собор? Коли мене осоромили при людях? Коли ті злі бабки накинулись на мене, як на здобич!

Це ж так навертаються вірян???

Ні, тепер я туди не піду. А піду, туди де мені пояснять і розкажуть. Без осуду. А тут додам, що на Волі є новий храм тієї ж ПЦУ, тільки в Храм Холмської Богородиці. Де зі мною вічливо говорили. Зрештою ми туди й ходимо в основному, собор трапився по дорозі.

І питання до знавців, що робити з старими і знайденими іконками? Бо я так і поклала її в кишеню і ношу з собою. Рука не підіймається викинути. Хоч я і не ревністна християнина, та все ж... 

І ще, я була б вдячна, якби хтось хто знайомий з священиками з собору їх тегнув. Гадаю, ті "продавчині" не повинні ображати людей. І чи не пора тих віруючих"комсомолок" (слово вчителя в контексті правильності), погнати з того місця? Бо сьогодні вони намагались принизити і насміхатись з мене, а завтра це зроблять ще раз. І здається, не так давно Епіфаній наголошував на цьому. Я думала церква стаж прогрисивніша, та молодь потягнеться, а бачу, що поки балом правлять "бабулі" то справи не буде.

Дуже неприємна ситуація."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, який район на Волині лідирує по переходу до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити