image
 |  2 15 Квітня 2021 | 16:02

Луцька райрада вимагає присвоїти Євгену Коновальцю звання Героя України

Луцька райрада підтримала звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем`єр-міністра України щодо присвоєння звання Герой України Євгену Коновальцю.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Ініціатором проєкту рішення виступила фракція ВО "Свобода".

"Задля відновлення історичної справедливості, керуючись Указом Президента України від 22.01.2016 року № 17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років», Постановою Верховної Ради України від 16.12.2020 року№ 1092-IX «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році» та з нагоди 130-ї річниці від дня народження, клопочемо про надання почесного звання Герой України Полковнику армії УНР, Голові проводу ОУН Євгену Коновальцю (посмертно)", - йдеться у документі.

Депутати Луцької районної ради закликають Президента України присвоїти звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) Коновальцю Євгену Михайловичу – за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за державну незалежність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька райрада ухвалила звернення про заборону ОПЗЖ та «Партії Шарія» і кримінальну відповідальність за колабораціонізм

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити