image
 |  11 16 Травня 2020 | 22:31

«Луцькводоканал» не буде ліквідовувати водорозбірну колонку у Старому місті

КП «Луцькводоканал» перевірив справність водорозбірної колонки по вулиці Галшки Гулевичівни, 7 та повідомив, що її ліквідація не передбачається.

Про це йдеться у відповіді на звернення міського депутата від фракції ВО «Свобода» Андрія Білана.

У зверненні депутат Андрій Білан озвучив, що дана водорозбірна колонка, залишається єдиним джерелом водопостачання у вказаній частині Старого міста. Зважаючи на те, що в історичній частині міста водопровідні мережі перебувають у задовільному стані, а також є будинки, в яких досі відсутнє центральне водопостачання, народний обранець просить у керівництва КП «Луцькводоканал» лишити дану водопровідну колонку.

У відповіді на звернення, директор КП «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк інформує, що у суботу, 2 травня, комунальники обстежили водорозбірну колонку (ВРК) за адресою Галшки Гулевичівни, 7, ВРК та інформують, що вона знаходиться в технічно-справному стані та пофарбована. Ліквідація вказаного вуличного водорозбору не планується. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старому місті продають автентичний будинок Лейзора Кришталка за 70 тисяч доларів

Також комунальники інформують, що на балансі підприємства, на території Луцької ОТГ, знаходиться 86 водорозбірних колонок, кошти на обслуговування яких в діючому тарифі не передбачені, як і немає будь-яких інших джерел фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Луцькводоканал» планує посилити роботу із боржниками, аби втримати підприємство «на плаву»

В зв’язку з цим проводиться робота з споживачами по покращенню своїх побутових умов шляхом підведення централізованого водопостачання до своїх помешкань за власні кошти та в послідуючому - плановий демонтаж ВРК.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити