image
 |  31 3 Лютого 2021 | 23:07

Мер Каменя-Каширського переклав свою відповідальність за стан доріг на старост

Очільник Камінь-Каширська Віктор Пась розповідає, що вулиці сіл які приєднались до громади формально не є на балансі міських комунальників, тому своєї вини в складних дорожніх умовах не вбачає.

Також, з його слів, старости мають слідкувати за ситуацією в своїх округах і повинні дбати про вирішення незручностей, зокрема розчищення заметених вулиць.

Про це пише газета «Полісся».

Зокрема, 20 січня поблизу села Грудки злетів у кювет мікроавтобус. На допомогу кермувальнику прибули надзвичайники та інші водії. Здавалося, лід розтанув, дороги стали безпечнішими і можна було б уже забути про негатив, але синоптики знову прогнозують на Волині погіршення погоди і, як наслідок, складні дорожні умови. Що й трапилося, зосібна, у вівторок, 26 січня. Тож ми спробували розібратися, хто за які автошляхи відповідає і як справляється зі своїми завданнями.

Міська рада «опікується» дорогами і вулицями Каменя-Каширського. Так, у Камінь-Каширському виробничому управлінні житлово-комунального господарства кажуть, що обидва рази оперативно приступили до роботи. До «справжньої» зими підготувалися завчасно: забезпечені пальним і піщано-соляною сумішшю для посипання шляхів, достатньо й працівників у штаті. Однак підводить стара техніка, яка часто ламається. Попри це, також підтверджують в міській раді, комунальники вчасно прочистили та посипали дороги Каменя-Каширського, і з фронтом робіт по місту справляються. Навіть виїжджали у Раків Ліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині сільський голова виселяє медиків, аби там працевлаштувати своїх підлеглих

Що ж стосується комунальних вулиць в інших населених пунктах тергромади, то вулиці, які раніше були на балансі сільських рад, ще не передані міській раді. Тому про розширення компетенції комунгоспу на села можна буде говорити тільки, коли буде влагоджено усі формальності.

Наразі вирішили цю проблему перекласти на старост, які мають слідкувати за ситуацією в своїх округах і повинні дбати про вирішення незручностей, зокрема розчищення заметених вулиць. Правда як? Власноруч?

Поки що, переконує міський голова Віктор Пась, жоден з них не звертався в міську раду з подібними проблемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Камінь-Кашиpщині під документами низькосортної деревини перевозять високосортну (ВІДЕО)

За стан автомобільних шляхів загального користування відповідає Служба автомобільних доріг місцевого значення при облдержадміністрації, яка й замовляє експлуатаційні роботи і проводить тендери на пошук їх виконавців.

За результатами аукціону в електронній системі публічних закупівель «Prozorro», право на обслуговування автомобільних доріг загального користування місцевого значення Камінь-Каширського району (в старих його межах) протяжністю 243,9 км виграло дочірнє підприємство «Львівський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України”», а на Любешівщині – ТОВ «Електротрансбуд».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські рятувальники допомогли водію мікроавтобусу, який з’їхав у кювет (ВІДЕО)

Водночас, за умовами договору, виконавець може залучити до робіт інші субпідрядні організації. Тим часом Камінь-Каширська дільниця філії «Старовижівського автодору» ДП «Волинський облавтодор» цієї зими розчищає і посипає лише чотири дороги територіального значення: до селища Ратне, у напрямку села Седлище, через Велику Глушу на Любешів, і на Ковель (до межі районів).

– Запасу палива зараз не маємо, як це було раніше, привозимо за потреби з Ковеля. Однак свої обов’язки виконуємо. Відповідно до норм, розчищення доріг має розпочинатися через 3 години після закінчення снігопаду, – зауважив керівник філії Василь Остапук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити