image
 |  9 29 Січня 2021 | 11:44

На Волині сільський голова виселяє медиків, аби там працевлаштувати своїх підлеглих

Сошичненський сільський голова Ігор Волосюк висиляє медиків з їх приміщення, аби там облаштувати близько тридцяти працівників апарату сільської ради.

Про це інформує незалежна громадсько-політична газета «Полісся».

Посеред зими Сошичненський сільський голова Ігор Волосюк хоче примусово відселити медиків у необлаштовану відповідно з вимогами будівлю,

Такий намір очільника об’єднаної територіальної громади викликав шквал негативних емоцій та коментарів, зокрема, і серед депутатів сільради. Означену проблему обговорювали на засіданні сесії місцевого органу влади, що відбулася минулого четверга.

Нині пункт екстреної медичної допомоги і медицини катастроф (ЕМДМК) розташовується у приміщенні сільської ради, де згідно з договором оренди займає визначену площу. Ці кабінети, за словами виконувачки обов’язків головної фельдшерки пункту екстреної медичної допомоги Юлії Шворак, колектив медиків більш-менш довів до пуття своїми зусиллями: поклеїли шпалери, встановили перегородки, що дало змогу створити три невеличких приміщення. Зокрема, сховище для зберігання ліків, кімнату для відпочинку і передпокій. Опалюють кабінети дровами, придбаними також власним коштом.

Не дивлячись на ці все речі, замість допомоги, у голови Сошичненської ради Ігоря Волосюка виникло непоборне бажання переселити «квартирантів» у так званий колишній «будинок шерифа».

Таку потребу народний обранець обґрунтовує тим, що із створенням ОТГ збільшилася чисельність апарату сільської ради і її служб, тож сьогодні близько тридцяти працівників не мають облаштованих робочих місць. На перший погляд — переконливо. Цілком можна було б зрозуміти керівника сільради, однак… Згаданий «будинок шерифа» жодним чином не пристосований для роботи медичної служби.

Медик Юлія Шворак розповіла, що дане приміщення з горем навпіл опалюється старим аварійним котлом, який постійно димить. Двадцятилітній пристрій може згаснути у будь-який момент. Натомість температура в приміщенні має відповідати певним вимогам, позаяк в межах пункту «швидкої» зберігається велика кількість медикаментів, які не повинні перемерзати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як волинські «бізнесмени» заробляють на негативних тестах Covid-19

Крім того, там украй занедбана каналізаційна система. Тож переходити у споруду, яка не відповідає елементарним санітарно-епідемічним нормам, зуважує Юлія Шворак, медики категорично відмовляються.

До того ж запропонований головою «офіс» служба ділитиме з лісівниками, котрі займають у приміщенні кілька кабінетів. Тож медики згодяться перейти у нове приміщення лише за умови приведення його до відповідних норм і вимог.

Спершу, аби знайти порозуміння із очільником сільради та врегулювати ситуацію, 12 січня до Сошичне приїздила делегація у складі представників обласного центру екстреної медичної допомоги та старшої фельдшерки Камінь-Каширського відділення ЕМДМК Любові Глушнюк. Втім, за словами останньої, зустрітися з приїжджою делегацією Ігор Волосюк не виявив бажання, посилаючись на свою надмірну зайнятість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Камінь-Кашиpщині під документами низькосортної деревини перевозять високосортну (ВІДЕО)

Відтак з приводу непростої ситуації медики звернулися до депутатів під час засідання самоврядного органу. Прямо у сесійні залі Любов Глушнюк зачитала лист-повідомлення від обласного центру ЕМДМК, де описані умови, після виконання яких медики готові звільнити кабінети сільської ради. Так, у переліку вимог значиться: заміна старого котла на новий, встановлення бойлера для підігріву води та відремонтована каналізація. При цьому Любов Федорівна сподівається на здоровий глузд очільника громади, а радше його турботу про тих, хто безперервно надає медичні послуги людям очолюваної ним громади.

В інакшому випадку, каже, змушена буде перевести тутешні бригади екстреної до Камінь-Каширського відділення. До слова, договір оренди приміщення, орендованого службою ЕМДМК, що нині слугує для потреб «швидкої», закінчується лише через рік.

У свою чергу сільський голова Ігор Волосюк запропонував оглянути обидва приміщення, так би мовити для порівняння існуючих у них умов, провівши присутнім на сесії екскурсію. Він запевнив, що запропоноване приміщення «будинку шерифа» вже у близькому майбутньому буде набагато краще пристосованим до потреб медицини, аніж те, в якому медики туляться нині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Камінь-Каширщині через бездіяльність влади руйнується новобудова соцкультцентру

Переселившись у запропоновану будівлю, наголосив Ігор Волосюк, медики лише виграють.

«Вже до кінця цього місяця у новооблаштованому для медиків приміщенні встановлять новий котел», - пообіцяв сільський голова.

Крім того, додав він, у користуванні екстреної буде гараж для зберігання запчастин.

Отже, секундомір включено, відліку часу дано старт. Однак, попри все, переселитися і розпочати роботу в новому приміщенні медики екстреної медичної допомоги зможуть лише після окремого висновку-дозволу санепідемслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали стан затонулого порому у волинському селі (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити